Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών: Έκκληση – Πρόσκληση

"Η Ανοιχτή Συνέλευση είναι μια κινηματική πρωτοβουλία αυτοοργάνωσης μηχανικών, όπου τοποθετούμαστε, συναποφασίζουμε και δρούμε ισότιμα, είτε μετέχουμε σε κάποια παράταξη είτε όχι. Αντιδρούμε στην απαξίωση της εργασίας μας, στη διάλυση της κοινωνίας και της ζωής μας, στην καταλήστευση των ταμείων μας και στην απραξία ή και συναίνεση των φορέων μας."

Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών: Έκκληση – Πρόσκληση
Η γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε ως επαγγελματίες, εργαζόμενοι, άνεργοι ή συνταξιούχοι και που έχει στόχο την εργασία μας, τα βασικά περιουσιακά μας στοιχεία και τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις αξιοπρεπούς διαβίωσης, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ανάθεση της άμυνας σε επαγγελματίες εκπροσώπους. Η χρεοκοπία των υπαρχόντων κεντρικών συνδικαλιστικών φορέων είναι παταγώδης, ενώ η πολυπόθητη κεντρική πολιτική λύση είναι εμφανώς ανέφικτη αν δεν βασίζεται στην δραστηριοποίηση του πληττόμενου τμήματος της κοινωνίας. Πιστεύουμε ότι –ανεξάρτητα από την όποια τυχόν πολιτική τοποθέτηση ή και στράτευση καθενός– μια τέτοια δραστηριοποίηση μπορεί να επιτευχθεί με κλαδικές και τοπικές πρωτοβουλίες αντίστασης βασισμένες στην αυτοπρόσωπη συμμετοχή και στην συλλογική δράση: ο συντονισμός τέτοιων πρωτοβουλιών και η συνάντησή τους με ευρύτερα κινήματα αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις ενός ενιαίου κοινωνικού μετώπου.
Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών είναι μια αυτόβουλη πρωτοβουλία συναδέλφων που συγκροτήσαμε για υπερασπιστούμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και να αντισταθούμε στην καταλήστευση του ταμείου μας και στην σχεδιασμένη εξαθλίωσή μας. Στον έναν και πλέον χρόνο της κινηματικής μας δράσης, εκμεταλλευόμενοι τις εσωτερικές αντιφάσεις και τον εξόφθαλμα άνομο χαρακτήρα του ληστρικού μηχανισμού που έχουμε απέναντί μας, καταφέραμε να έχουμε κάποιες επιτυχίες: σφράγισμα βιβλιαρίων υγείας για όλους, αναστολή των αυξήσεων ασφαλιστικών εισφορών και πρόσφατα αναστολή αποστολής βεβαιώσεων οφειλών στους εισπρακτικούς μηχανισμούς (ΚΕΑΟ). Γνωρίζουμε ότι αυτές οι μικρές αλλά σημαντικές νίκες είναι βιώσιμες μόνο στα πλαίσια ενός ευρύτερου κοινωνικού κινήματος που θα έχει στόχο την ανατροπή του αδηφάγου χρηματοκρατικού καθεστώτος που σαρώνει την κοινωνία και την ζωή μας.
Φίλοι από τους άλλους κλάδους, η συγχώνευση και η στοχοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων, η σχεδιασμένη αναγκαστική δημιουργία οφειλών και η χρησιμοποίησή τους για την απαλλοτρίωση καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη από κοινού οργάνωσης της αντίστασής μας. Σας καλούμε να κινηθείτε παράλληλα με εμάς, συγκροτώντας τις δικές σας Ανοιχτές Συνελεύσεις. Απευθυνθείτε σε φίλους συναδέλφους σας μέσα από προσωπικές επαφές, συλλογικούς χώρους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μην αποκλείσετε με βάση πολιτικές ή ιδεολογικές τάσεις κανέναν από όσους είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν στην συγκεκριμένη μάχη. Ορίστε τακτικό χρόνο και τόπο συνάντησης και οργανώστε την δράση σας. Μην περιμένετε από θεσμοθετημένα πολιτικά (ακόμη και “συνδικαλιστικά”) όργανα να το κάνουν για σας: ζητήστε την υποστήριξή τους, αλλά μην εξαρτηθείτε από αυτήν.
Ελάτε να οργανώσουμε μαζί μεγάλη διακλαδική κινητοποίηση στο ΕΤΑΑ μέσα στον μήνα.
Σύνδεσμος 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου : τι άλλαξε στον ΚΠολΔ με τον Ν 4335/2015

Η θέση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για τα συναινετικά διαζύγια-Επιστολή του Προέδρου Β. Αλεξανδρή στους βουλευτές

Adblocker – πως να αποφύγουμε τις ενοχλητικές διαφημίσεις στο κινητό και tablet | (android version)

Airbnb : Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων , ΦΕΚ 4232 Β΄ (04-12-2017) η εγκύκλιος ΠΟΛ. 1187/17 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

Αριθμός Απόφασης: 4839/2014 Κοινοτικό Σήμα. Κανόνας της χρονικής προτεραιότητας (prior in tempore potior in iure) – Όνομα χώρου στο διαδίκτυο (domain name) - Οριοθέτηση των εννοιών "αθέμιτος παρασιτικός ή παρεμποδιστικός ανταγωνισμός", "κυβερνοσφετερισμός" (cybersquatting, domain grabbing), "αδρανοποίηση ονόματος χώρου" (domain parking) – Κανόνας του πρώτου δηλώσαντος (first come, first served).

Για ποια εγκλήματα δεν ισχύει η παραγραφή του αξιόποινου και η παύση της ποινικής δίωξης σύμφωνα με τον Νόμο 4411/2016 ΦΕΚ Α' 142/ 3-08-2016

Άδεια Διαμονής για Εξαιρετικούς Λόγους

Η "παραίτηση" στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας - edition 2016

ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2016 final ( edition 2016)

Ολίγα τινά περί ενόρκων βεβαιώσεων(μετά τον Ν. 4335/ 2015) του Γιάννη Κ. Ψαρομήλιγκου Δικηγόρου στο Εφετείο Αιγαίου