Δήλωση Χρήστου Μπακέλα | Eπικεφαλής της παράταξης "Ριζοσπαστική Δικηγορική Συνεργασία" στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης


Χρ. Μπακέλλας: Οι δικηγόροι δεν είναι ρετιρέ, αποτελούν κομμάτι της κοινωνίας που αγωνίζεται

 

 


Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της δικαιοσύνης αλλά και στην επαγγελματική ζωή των δικηγόρων περιέγραψαν σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης "Ριζοσπαστική Δικηγορική Συνεργασία" Χρήστος Μπακέλας και ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του ΔΣΘ Μ. Λαμτζίδης στην συνέντευξη που παραχώρησαν ανακoινώνοντας την κάθοδο του συνδικαλιστικού σχήματος στις εκλογές για την διεκδίκηση της διοίκησης του Δ.Σ.Θ. Ο τρόπος απονομής της δικαιοσύνης που έχει επηρεαστεί άμεσα από την κυβερνητική πολιτική και τις επιταγές του Μνημονίου, ο περιορισμός του δικαστικού συστήματος σε έναν εισπρακτικό μηχανισμό, η αδυναμία της πλειοψηφίας των πολιτών να έχουν πρόσβαση στην δικαιοσύνη αλλά και η έξοδος πολλών δικηγόρων από το επάγγελμα λόγω του μεγάλου κόστους που καλούνται πλέον να πληρώσουν (ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ από το πρώτο ευρώ κ.α) συνθέτουν μία εικόνα που καταρρίπτει όλους τους μύθους γύρω από τον δικηγορικό κλάδο.
Να υπενθυμίσουμε ότι η  «Ριζοσπαστική Δικηγορική Συνεργασία»  αποτελεί μετεξέλιξη της συνδικαλιστικής παράταξης δικηγόρων «Δικηγορική Συνεργασία Ανεξάρτητοι» που μαζί με άλλες δυνάμεις άσκησε κατά την τριετία 2008-2011 υπό την προεδρία του Μανόλη Λαμτζίδη την διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου.
Μ. Λαμτζίδης: Η τωρινή διοίκηση του ΔΣΘ λειτουργεί ως όργανο της κυβέρνησης
Ανοίγοντας την συνέντευξη Τύπου ο Μανόλης Λαμτζίδης δήλωσε την αποχώρηση του από επικεφαλής της παράταξης τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θα βάλει υποψηφιότητα για τη θέση μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου αλλά θα παραμείνει μαχόμενος δικηγόρος στηρίζοντας το συνδικαλιστικό σχήμα και τον επικεφαλής του Χρ. Μπακέλλα.

πηγή και συνέχεια : alterthess

Σχόλια