Διαμαρτυρία μου Για το Ποσό της Αποζημίωσης και των Οδοιπορικών των Δικαστικών Αντιπροσώπων Β' Μέρος

Σε Συνέχεια της  από 11-05-2014 Διαμαρτυρίας μου ως προς  " Το Ποσό της Αποζημίωσης και των Οδοιπορικών των Δικαστικών Αντιπροσώπων" helleniclawyer.blogspot.gr
Παραθέτω και το Β' Μέρος και Ευελπιστώ να Αναγνωσθεί και να Εκτιμηθεί από τους Αρμοδίους ων Υπουργείων.



Θεμα : «Άρθρο Διαμαρτυρίας  για Αποζημίωση Δικαστικών Αντιπροσώπων »

Προς:   Αξιότιμο Υπουργό

Οικονομικών κ .Στουρνάρα  Ιωάννη

Δ/νση: Νίκης 5-7, Αθήνα , Τ.Κ. 10180

Κοιν:Αξιότιμο Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη Ιωάννη


Κύριε  υπουργέ,
Με την πρόσφατη  απόφαση σας περί καθορισμού των Αντιπροσώπων Δικαστικής Αρχής για την διεξαγωγή των Εκλογών 18&25 / 05 /2014 για την Ανάδειξη Δημοτικών, Περιφερικών και Ευρωεκλογών για τον προσδιορισμό της Αμοιβής των Δικηγόρων που θα μετέχουν σε αυτές , πέραν της έκπληξης και των εύλογων ερωτημάτων της μείωσης αυτής συγκριτικά με προηγούμενα έτη δημιουργήθηκε  έντονη αναστάτωση και ανησυχία στους Συναδέλφους μας.



 Συγκεκριμένα για την διεξαγωγή , και τις επιμέρους δαπάνες οδοιπορικών σύμφωνα με το ΦΕΚ Β' ΦΕΚ B 1189 - 10.05.2014 ορίζονται :

Άρθρο 2

β. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καταβάλλεται ποσό ενενήντα ευρώ (90,00 €) για κάθε ημέρα και για εννέα (9) ημέρες.
Στους αναπληρωτές αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καταβάλλεται, η ίδια ημερήσια αποζημίωση καιγ ια έξι (6) ημέρες.

 

Άρθρο 3
Αντιπρόσωποι δικαστικής αρχής στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης
Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους στις εκλογικές περιφέρειες
Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιά, Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, καταβάλλεται η ημερήσια αποζημίωση του άρθρου 2 παρ. β και για δώδεκα (12) ημέρες. Στους αναπληρωτές τους καταβάλλεται η ίδια ημερήσια αποζημίωση και για έξι (6) ημέρες.

Άρθρο 4
Μετακινήσεις αντιπροσώπων δικαστικής αρχής σε προορισμούς με συγκοινωνιακές δυσχέρειες
Α). Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους, στα νησιωτικά συμπλέγματα των νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων (εκτός τωννησιών Ρόδος και Κως), καθώς και στα νησιά Ικαρία του νομού Σάμου, Κύθηρα και Αντικύθηρα του νομού Αττικής, Γαύδος του νομού Χανίων, Σαμοθράκη του νομού Έβρου, Θάσος του νομού Καβάλας, Ψαρρά και Οινούσες του νομού Χίου, Λήμνος και Αγίος Ευστράτιος του νομού Λέσβου, στα νησιά των Βορείων Σποράδων και των
άγονων γραμμών του Ιονίου Πελάγους, καταβάλλεται η ημερήσια αποζημίωση του άρθρου 2 παρ. β και για δώδεκα (12) ημέρες λόγω συγκοινωνιακών δυσχερειών.
β) Στους αναπληρωτές των προαναφερομένων δικαιούχων καταβάλλεται η ίδια ημερήσια αποζημίωση αλλά σε κάθε περίπτωση για μια (1) ημέρα λιγότερη.
γ) Ειδικά για τα νησιά Ρόδος και Κως, το ανώτατο όριο ημερών αποζημίωσης, για τους αντιπροσώπους δικαστικής αρχής και τους αναπληρωτές τους, ορίζεται σε εννέα (9) ημέρες και έξι (6) ημέρες αντίστοιχα.
2. Για τα οδοιπορικά έξοδα καταβάλλονται:
α) Προκειμένου για μετακίνηση με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ποσό 0,15 ευρώ ανά χιλιόμετρο.
β) Προκειμένου για μετακίνηση με σιδηρόδρομο και λεωφορείο, το αντίτιμο του εισιτηρίου μειωμένο μετά την χορηγούμενη έκπτωση.
γ) Προκειμένου για Ε/Γ ακτοπλοϊκά πλοία όλης της χώρας το αντίτιμο του εισιτηρίου επί του ισχύοντος ναυλολογίου επιβατών, μειωμένο μετά την χορηγούμενη έκπτωση.
3. Σε περίπτωση που μέρος της διαδρομής ή και ολόκληρη η διαδρομή δεν εξυπηρετείται με τα παραπάνω συγκοινωνιακά μέσα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε μέσο και το ποσό που θα καθοριστεί με βάση το άρθρο 6 της παρούσας, δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό του αντιτίμου εισιτηρίου ή ναύλου που συνήθως
καταβάλλεται για το φθηνότερο χρησιμοποιούμενο μέσο της διαδρομής αυτής, σε συνάρτηση προς τις τοπικές κατά περίπτωση συνθήκες και ιδιαιτερότητες,
οι οποίες λαμβάνονται υπόψη κατά τον καθορισμό του ποσού κάλυψης της διαδρομής αυτής.
Επιτρέπεται η χρησιμοποίηση αεροπλάνου όπου αυτό επιβάλλεται, κατά την εκτίμηση των αρχών του παρόντος άρθρου και καταβάλλεται ποσό οδοιπορικών εξόδων ίσο με το αντίτιμο του εισιτηρίου του αεροπλάνου.

 




     Θεωρούμε ότι οι παραπάνω τιμές  είναι υπερβολικά χαμηλές, εξωπραγματικές, και εξοντωτικές.

     Επιπλέον, δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα, και δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη τα ιδιαίτερα οικονομικά χαρακτηριστικά των εξόδων που απαιτούνται για  την Μετάβαση, την διεξαγωγή των Εκλογών, αλλά και της Σωματικής Κόπωσης.       Δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνονται τόσο πολύ Δικηγόροι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Επιστήμονες  με μικρό Εισόδημα.
  Ενδεικτικά σας αναφέρω εδώ ότι τα έξοδα εκτός Πόλης και μετάβασης αν υπολογίσουμε και ελάχιστη διαμονή 2 ημερών τότε δεν απομένει στον Δικαστικό Αντιπρόσωπο καμία ελάχιστη Αμοιβή.
      Επίσης, οι τιμές  αυτές φέρουν έντονα το στίγμα της αδικίας, αφού οι αποκλίσεις που παρουσιάζουν όσον αφορά τα έξοδα των Οδοιπορικών, είναι εξωπραγματικές και παντελώς αναιτιολόγητες. 


Η επιβολή αυτών των Αμοιβών-Αποζημιώσεων για τον Κλάδο μας, πέραν ότι θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη κακή οικονομική κατάσταση των Συναδέλφων, που δίνουν τους αγώνες τους για επιβίωση και διατήρηση της οικογενειακής και κοινωνικής συνοχής, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα της ανάληψης των καθηκόντων μας για την Επαναληπτική Κυριακή όπου και το βάρος της Ευθύνης μας θα είναι πολλαπλάσιο και Εξοντωτικό. Ήδη η αποζημίωση σε κάποιους Εξαντλήθηκε και ήδη κάποιοι αποφασίζουν να μην συνεχίσουν στις εκλογές της 25/05/2014. Όπως επίσης η σύγχυση και ο τρόπος καταβολής αυτής δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα.
Στην παρούσα δέον όπως  αιτηθούμε και ένα θέμα που θα μπορούσε να επιταχύνει την διαδικασία είναι ότι η συμπλήρωση των βιβλίων – πρακτικών θα μπορούσε να γίνει με εκτύπωση αυτών από εμάς και ουχί με χειρόγραφη συμπλήρωση , κάτι το οποίο μας χρειάζεται περί τις 6 ώρες κατ’ ελάχιστον και δημιουργεί τεράστιο όγκο εργασίας και πολλών προβλημάτων.
Η Παρούσα δεν συνιστά διαμαρτυρία για να μας καταβληθούν ποσά που δεν δικαιούμαστε αλλά για να αποζημιωνόμαστε τουλάχιστ0ν αξιοκρατικά και να μην αναγκαζόμαστε να χρηματοδοτούμε εξ ιδίων τις εκλογές, ειδικά όσοι διοριζόμαστε εκτός έδρας , και πολλές φορές σε αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων από την έδρα μας.

  Κύριε Υπουργέ,

Εμείς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε και να διεξάγουμε Εκλογές όπως άλλωστε πράττουμε , με ήθος , αξιοπρέπεια, με το οποιοδήποτε προσωπικό κόστος κούρασης και εξάντλησης , αφού το κύρος μας επισφραγίζει το Αδιάβλητο της Υπέρτατης Συνταγματικής Διαδικασίας……ακόμα και σε συνθήκες 48ωρης συνεχόμενης άσκησης των καθηκόντων μας ως Δικαστικοί Αντιπρόσωποι, χωρίς ύπνο, φαγητό, νερό, χωρίς εκτέλεσης βασικών προσωπικών αναγκών, άλλοτε σε συνθήκες τόπου τέλεσης μη δεκτικές εκτιμήσεως ως προ της διεξαγωγή της Εκλογικής διαδικασίας κλπ.
Για λόγους ισονομίας, αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης, παρακαλούμε στην άμεση ανάκληση και τροποποίηση της απόφασης  σας και προσαρμογή στα πραγματικά και σημερινά δεδομένα κατ' ελάχιστον στα Οδοιπορικά.

HELLENICLAWYER



Σχόλια