Δικαστικοί αντιπρόσωποι ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΑ 31393/9.9.2015 (ΦΕΚ Β’ 1929)


ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ


                                                                                                                                   ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  Αθήνα,    15   Σεπτεμβρίου   2015         
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & Δ.Α.             Αριθμ. πρωτ. 32023
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
& ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ                        
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Κ.Υ.
ΤΜΗΜΑ   ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ & ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ

                                        
                          ΠΡΟΣ: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 31                                       
Ταχ. Κώδικας: 101 83                                                       
Πληροφορίες:  M. Τζιβάκη                                             
Τηλέφωνο: 2131361673      


ΘΕΜΑ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΑ 31393/9.9.2015 (ΦΕΚ Β’ 1929)

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή υπουργική απόφαση (Κ.Υ.Α.) 31393/9.9.2015 (ΦΕΚ Β’ 1929) των Υπουργών Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών περί «Καθορισμού του ύψους της ειδικής αποζημίωσης και των οδοιπορικών εξόδων των διοριζομένων, εφόρων, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, γραμματέων κ.λπ. για τη διενέργεια των  Βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, καθώς και του τρόπου καταβολής τους».

Α. Σύμφωνα με την ανωτέρω Κ.Υ.Α. η εκλογική αποζημίωση:
i) των δικαστικών αντιπροσώπων και των αναπληρωτών αυτών που δικαιούνται προκαταβολής αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων,  όπως ορίζονται στο άρθρο 4 της ανωτέρω ΚΥΑ και
ii) των αναπληρωτών δικαστικών αντιπροσώπων, που προπληρώθηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς, και στη συνέχεια διορίστηκαν από τον έφορο τακτικοί δικαστικοί αντιπρόσωποι
καταβάλλεται από οποιοδήποτε τοπικό υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς το αργότερο μέχρι και την 29η Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Τρίτη.

Πέραν της ημερομηνίας αυτής η Τράπεζα δεν θα έχει δυνατότητα πληρωμής και η αποζημίωση θα καταβάλλεται με τη διαδικασία του Τακτικού Χρηματικού Εντάλματος, σε μεταγενέστερο χρόνο, κατόπιν αίτησης του δικαιούχου προς το Υπουργείο Εσωτερικών & Δ.Α.

Για την είσπραξη των αποζημιώσεων από την Τράπεζα Πειραιώς, οι δικαιούχοι  απαιτείται να επιδείξουν το Δελτίο Αστυνομικής τους Ταυτότητας και να καταθέσουν στην Τράπεζα τα κάτωθι κατά περίπτωση δικαιολογητικά:
i) οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι αναπληρωτές αυτών που δικαιούνται προκαταβολής αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων (του αρθρου 4)
α) Πρωτότυπο  έγγραφο του διορισμού τους, κρατώντας οι δικαιούχοι  αντίγραφο αυτού,
β)  Πρωτότυπη διατακτική (ήτοι πρωτότυπο  έγγραφο αρμόδιας Εισαγγελίας), από την οποία θα προκύπτει και το ύψος της δικαιούμενης αποζημίωσης (συνολική ημερήσια αποζημίωση και οδοιπορικά).
γ) Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του δικαιούχου (ΑΦΜ), ο οποίος θα αναγράφεται στην ως άνω (β) διατακτική. Σε περίπτωση που ο Α.Φ.Μ. δεν αναγράφεται στην διατακτική, ο δικαιούχος οφείλει να προσκομίσει φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ή άλλου εγγράφου αρμόδιας δημόσιας αρχής, το οποίο να πιστοποιεί αυτόν.

ii) οι αναπληρωτές δικαστικοί αντιπρόσωποι, που προπληρώθηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς, και στη συνέχεια διορίστηκαν από τον έφορο τακτικοί δικαστικοί αντιπρόσωποι
α) Πρωτότυπο εγγράφο του διορισμού τους από αναπληρωτές σε τακτικούς, κρατώντας οι ίδιοι  ακριβές αντίγραφο αυτού.


 
β) Πρωτότυπη διατακτική (ήτοι πρωτότυπο  έγγραφο αρμόδιας Εισαγγελίας) στην οποία θα αναγράφεται ευκρινώς η φράση      
                                      ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΗ  
 από την οποία θα προκύπτει και το ύψος της δικαιούμενης αποζημίωσης (συνολική ημερήσια αποζημίωση και οδοιπορικά).
γ) Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του δικαιούχου (ΑΦΜ), ο οποίος θα αναγράφεται στην ως άνω (β) διατακτική. Σε περίπτωση που ο Α.Φ.Μ. δεν αναγράφεται στην διατακτική, ο δικαιούχος οφείλει να προσκομίσει φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ή άλλου εγγράφου αρμόδιας δημόσιας αρχής, το οποίο να πιστοποιεί αυτόν.


Σε περίπτωση μη υπαρκτού Α.Φ.Μ. η Τράπεζα Πειραιώς δεν επιτρέπεται να καταβάλει στο δικαιούχο την αποζημίωση. Ως εκ τούτου οι δικαιούχοι κατά την παραλαβή της διατακτικής, από την οικεία εισαγγελία, οφείλουν να ελέγχουν την ορθότητα του αναγραφόμενου σε αυτήν Α.Φ.Μ..

Σε περίπτωση κατάθεσης μη πρωτότυπων εγγράφων διορισμού και διατακτικής πληρωμής (ακόμα και επικυρωμένων αντιγράφων), η Τράπεζα Πειραιώς δεν επιτρέπεται να καταβάλει στο δικαιούχο την αποζημίωση.


Β. Αρμόδια υπηρεσία για την καταβολή αποζημίωσης για τη διενέργεια των Εκλογών στους δικαιούχους αντιπροσώπους της  δικαστικής αρχής, που διορίζονται εντός του νομού της έδρας τους και δεν δικαιούνται προκαταβολή, ορίζεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης Υπουργείου Οικονομικών (Γ.Γ.Π.Σ.& Δ.Υ. ΥΠ.ΟΙΚ.).

Σύμφωνα με την ανωτέρω ΚΥΑ απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της αποζημίωσης είναι η κατά περίπτωση, συμπλήρωση των Παραρτημάτων Ι, ΙΙ και ΙΙΙ και η αποστολή των συμπληρωμένων παραρτημάτων μέσω των πρωτοδικείων, εφετείων (όπου παραδίδονται εκλογικοί σάκοι) και των εφόρων στη Γ.Γ.Π.Σ.& Δ.Υ. ΥΠ.ΟΙΚ..
          Με το παρόν έγγραφο παρέχονται οδηγίες συμπλήρωσης των παραρτημάτων καθώς και παραδείγματα συμπλήρωσής τους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν σχετικές πληροφορίες και οδηγίες συμπλήρωσης στο site του Υπουργείο Εσωτερικών & Δ.Α.  www.ypes.gr καθώς και στο site της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων www.gsis.gr καθώς και στα τηλέφωνα: Στ. Ψυχογιού 2131361649, Μ. Τζιβάκη 2131361673.
                                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ

1. Γραφείο κ. Υπουργού
2. Γραφείο κ. Γεν. Γραμματέα
3. κ. Γεν. Δ/ντή Οικονομικών Υπηρεσιών & Δ.Υ.
4. κ. Γεν. Δ/ντή Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης και Εκλογών
5. Διεύθυνση  Οικονομικών Υπηρεσιών Κ.Υ. (σε 5 αντίγραφα)
6. Διεύθυνση Εκλογών


  

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
ΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ Ι, ΙΙ & ΙΙΙ







α. Παράρτημα Ι
1. Το έντυπο του Παραρτήματος Ι συμπληρώνεται από  τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο που παραδίδει σάκο (τακτικός αντιπρόσωπος ή σε περίπτωση αναπλήρωσης ο αναπληρωτής δικαστικός αντιπρόσωπος που ορίστηκε τακτικός).
2. Οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής που προπληρώθηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς υποβάλλουν το έντυπο της αίτησης του Παραρτήματος Ι αναγράφοντας ΜΟΝΟ τα στοιχεία του γραμματέα εφορευτικής επιτροπής και του διερμηνέα της τουρκικής γλώσσας, όπου ο τελευταίος έχει οριστεί.
3. Το πεδίο Αριθμός εκλογικής περιφέρειας συμπληρώνεται σύμφωνα με τους επισυναπτόμενους πίνακες κωδικών της ΚΥΑ 31393/9.09.2015 (ΦΕΚ Β΄1929). Σημειώνουμε ότι :Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που ασκούν καθήκοντα σε κοινά εκλογικά τμήματα χρησιμοποιούν μόνο τους κωδικούς του ΠΙΝΑΚΑ Α ενώ οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που ασκούν καθήκοντα σε εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών χρησιμοποιούν μόνο τους κωδικούς του ΠΙΝΑΚΑ Β και συμπληρώνουν τον κωδικό αριθμό που αντιστοιχεί στον τόπο όπου ασκούν τα καθήκοντά τους (π.χ. εάν είναι σε αμιγές τμήμα ετεροδημοτών στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με εκλογείς προερχόμενους από την εκλογική περιφέρεια Αχαΐας, συμπληρώνουν τον αριθμό 923.)
Προκειμένου για την αποφυγή λαθών σας γνωρίζουμε ότι στο διοριστήριο του Άρειου Πάγου αναγράφεται η εκλογική περιφέρεια που είστε διορισμένοι.
4. Στη στήλη (3) συμπληρώνεται το Α.Φ.Μ. του δικαιούχου και στη στήλη (4) το ονοματεπώνυμο του δικαιούχου. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ΑΦΜ πρέπει να αντιστοιχεί στο ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο που συμπληρώνεται στη στήλη (4)
5. Το έντυπο συμπληρώνεται σε δύο αντίτυπα. Το ένα αντίτυπο παραδίδεται από τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο στον εκπρόσωπο του αρμόδιου Πρωτοδικείου μαζί με λοιπό εκλογικό υλικό. Το άλλο αντίτυπο τηρείται στο προσωπικό αρχείο του δικαστικού αντιπροσώπου. ΠΡΟΣΟΧΗ: και τα δύο αντίτυπα πρέπει να σφραγιστούν από τον αρμόδιο στο Πρωτοδικείο.




β. Παράρτημα ΙI
1. Το έντυπο του Παραρτήματος ΙΙ  συμπληρώνεται από  τους εφόρους/ αναπληρωτές εφόρους / αναπληρωτές δικαστικούς αντιπρόσωπους οι οποίοι δεν έχουν προπληρωθεί από την Τράπεζα Πειραιώς.
2. Στην περίπτωση που αναπληρωτής αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής διοριστεί και εκτελέσει καθήκοντα τακτικού αντιπρόσωπου δεν συμπληρώνει την αίτηση του Παραρτήματος ΙΙ. Συμπληρώνει αποκλειστικά και μόνο το έντυπο του παραρτήματος Ι
3. Ο αναπληρωτής έφορος που θα εκτελέσει καθήκοντα τακτικού εφόρου συμπληρώνει το έντυπο του παραρτήματος ΙΙ με κωδικό αρμοδιότητας: 1 του εφόρου
4. Στη στήλη (3) συμπληρώνεται το Α.Φ.Μ. του δικαιούχου και στη στήλη (4) το ονοματεπώνυμο του δικαιούχου. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ΑΦΜ πρέπει να αντιστοιχεί στο ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο που συμπληρώνεται στη στήλη (4)
5. Το έντυπο συμπληρώνεται σε δύο αντίτυπα. Το ένα αντίτυπο παραδίδεται από το δικαιούχο στον οικείο έφορο μέχρι την 21η Σεπτεμβρίου 2015. Το άλλο αντίτυπο τηρείται στο προσωπικό αρχείο του δικαιούχου. ΠΡΟΣΟΧΗ: και τα δύο αντίτυπα πρέπει να σφραγιστούν από τον οικείο έφορο




γ) Παράρτημα ΙII
1. Το έντυπο της αίτησης του παραρτήματος ΙΙΙ συμπληρώνεται αποκλειστικά  από τον έφορο.
2. Η συμπλήρωση του εντύπου αφορά στις περιπτώσεις που ο έφορος  κρίνει ότι ο αναπληρωτής έφορος ή ο δικαστικός αντιπρόσωπος ή ο αναπληρωτής δικαστικός αντιπρόσωπος (οι οποίοι δεν έχουν προπληρωθεί από την Τράπεζα Πειραιώς) που εκτέλεσε μερικώς τα καθήκοντά του, δικαιούται μέρος της αποζημίωσης
3. Σε περίπτωση αναπλήρωσης εφόρου, τότε ο αναπληρωτής έφορος, που ορίστηκε και άσκησε καθήκοντα τακτικού, δύναται να συμπεριλάβει στο έντυπο του παραρτήματος ΙΙΙ τον τακτικό έφορο που δεν εκτέλεσε πλήρως τα καθήκοντά του.
4. Σε περίπτωση που ο έφορος κρίνει ότι δικαστικοί αντιπρόσωποι διορισμένοι σε ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ που εκτέλεσαν μερικώς τα καθήκοντά τους δικαιούνται μέρος της αποζημίωσης τότε απαιτείται σύνταξη ξεχωριστού Παραρτήματος ΙΙΙ με συμπλήρωση του πεδίου ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο ΠΙΝΑΚΑ Β’ «ΚΩΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΑΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ»  της ΚΥΑ 824/13.1.2015 (ΦΕΚ Β’ 24).
5. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν πρόσωπα της αρμοδιότητας του οικείου εφόρου που εμπίπτουν στα προηγούμενα εδάφια το έντυπο του παραρτήματος ΙΙΙ συμπληρώνεται με την λέξη «ΟΥΔΕΝ» και αποστέλλεται στη Γ.Γ.Π.Σ. & Δ.Υ. ΥΠ.ΟΙΚ..
6. Στη στήλη (3) συμπληρώνεται το Α.Φ.Μ. του δικαιούχου και στη στήλη (4) το ονοματεπώνυμο του δικαιούχου. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ΑΦΜ πρέπει να αντιστοιχεί στο ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο που συμπληρώνεται στη στήλη (4).
7. Η στήλη (6) συμπληρώνεται με το εκλογικό τμήμα στο οποίο εκπλήρωσε μερικώς τα καθήκοντα του ο δικαιούχος και αφορά μόνο σε δικαστικούς αντιπροσώπους
8. Στη στήλη (7) του παραρτήματος ο έφορος συμπληρώνει τον αριθμό των ημερών αποζημίωσης, που κατά την κρίση του εφόρου δικαιούνται να λάβουν οι δικαιούχοι και θα αντιστοιχούν στις ημέρες εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Οι ημέρες αποζημίωσης ανά δικαιούχο, όπως θα συμπληρωθούν στο έντυπο ΙΙΙ, δεν θα υπερβαίνουν τις ορισθείσες, κατά περίπτωση, ημέρες αποζημίωσης του άρθρου 3 της ΚΥΑ 31393/09.09.2015 (ΦΕΚ Β’ 1929).


ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ

ΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ Ι, ΙΙ & ΙΙΙ
 πατήστε για λήψη Εδώ

Σχόλια