Το Σχέδιο Νόμου για τον φόρο στο Ειδικό Τέλος Παιγνίων ανά στήλη και για τον ειδικό φόρο στο "Κρασί"


Επιβάλλεται ειδικό τέλος πέντε λεπτών (0,05) του ευρώ, ανά στήλη, κάθε παιγνίου της ΟΠΑΠ ΑΕ.
Το ειδικό τέλος βαρύνει τον παίκτη και αποδίδεται στο Ελληνικό Δημόσιο, απευθείας, από τον πάροχο.

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται η διαδικασία και ο χρόνος απόδοσης του ειδικού τέλους καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
Άρθρο 14 Τροποποίηση του ν.2960/01 (Α'265)
1. Το άρθρο 91 αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 91
Συντελεστής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης-Απαλλαγή
1.  Ο συντελεστής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.), που επιβάλλεται στα προϊόντα του προηγουμένου άρθρου, ορίζεται σε σαράντα (40) ευρώ ανά εκατόλιτρο τελικού προϊόντος.
2.  Απαλλάσσονται από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης τα απλά κρασιά, τα οποία παράγουν ιδιώτες και τα οποία καταναλώνονται από τον ίδιο τον παραγωγό, τα μέλη της οικογενείας του ή τους προσκεκλημένους του, με την προϋπόθεση ότι δεν μεσολαβεί πώληση.
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής των διατάξεων της παρούσας παραγράφου.
3.  Ομοίως, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζονται οι όροι και οι διαδικασίες για τον έλεγχο και την εποπτεία των μονάδων παραγωγής, εμφιάλωσης και εμπορίας των προϊόντων των άρθρων 90 και 92 του παρόντα Κώδικα για φορολογικούς σκοπούς.»

1.  Το άρθρο 93 αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 93 Συντελεστής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Ο συντελεστής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.), που επιβάλλεται στα προϊόντα του προηγουμένου άρθρου, ορίζεται σε σαράντα (40) ευρώ ανά εκατόλιτρο τελικού προϊόντος.»

Σχόλια