Υπόμνημα-αναφορά του προέδρου του ΔΣΑ Β. Αλεξανδρή προς τον Δήμο Αθηναίων για δημιουργία χώρου στάθμευσης μηχανών για δικηγόρους στο Εφετείο
Προς
Το Δήμο Αθηναίων
Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας
κ. Αντώνιο Καφετζόπουλο


Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α – Α Ν Α Φ Ο Ρ ΑΑξιότιμε Κύριε Αντιδήμαρχε,

Eπιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για ένα σημαντικό ζήτημα, που αφορά εκατοντάδες συναδέλφους μας Αθηναίους δικηγόρους, που καθημερινά εργάζονται στα Δικαστήρια της πόλης μας, και έχει σχέση με τη στάθμευση των Ι.Χ. μηχανών – μοτοποδηλάτων τους στο συγκρότημα των Δικαστηριακών Μεγάρων της οδού Κυρίλλου Λουκάρεως (Άρειος Πάγος – Εφετείο – Ειρηνοδικείο).
Tο Υπουργείο Δικαιοσύνης και η υπ’ αυτού ελεγχόμενη εταιρία «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», δεν έχουν ακόμα παραλάβει από την εργολάβο εταιρία που κατασκεύασε το κτίριο του Εφετείου («Χ. Καλογρίτσας Α.Ε.») τους υπόγειους χώρους στάθμευσης (parking) που βρίσκονται κάτω από το κτίριο του Εφετείου.
Αυτή η αβελτηρία στην ομαλή εξέλιξη της εργολαβικής σχέσης μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της εργολήπτριας εταιρίας, δεν επιτρέπει στους δικηγόρους να χρησιμοποιούν μηχανή για τις μετακινήσεις τους από και προς τα Δικαστήρια. Καθημερινά αντικρίζουν τα μηχανάκια τους να τα «σηκώνει ο γερανός» από το πεζοδρόμιο της Κυρίλλου Λουκάρεως, αναγκαζόμενοι να ταλαιπωρούνται για την επανάκτηση νόμιμα της κατοχής τους, αφού μεταβούν στο parking της τροχαίας και πληρώσουν ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσό προστίμου για να το ξαναχρησιμοποιήσουν σε μία ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία για κάθε συμπολίτη μας.
Σημειωτέον ότι αδυνατούν να τα αφήσουν στους παρακείμενους δρόμους της οδού Λουκάρεως, καθώς είναι όλοι ασφυκτικά γεμάτοι από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ομοίως, αδυνατούν να εξυπηρετηθούν από τους παρακείμενους υπαίθριους και στεγασμένους σταθμούς αυτοκινήτων, τόσον διότι αυτοί δεν έχουν χωρητικότητα, καθόσον σταθμεύουν σε αυτούς αυτοκίνητα ως επί το πλείστον, όσον και διότι αυτό συνεπάγεται και μία σοβαρή μηνιαία οικονομική επιβάρυνση γι’ αυτούς.
Με το παρόν υπόμνημά μας σας ζητούμε να προβείτε σε όλες τις δέουσες ενέργειες, ώστε να καθορισθεί στο πεζοδρόμιο της Κυρίλλου Λουκάρεως συγκεκριμένος χώρος ελεύθερης στάθμευσης μηχανών και μοτοποδηλάτων, ικανός σε έκταση, ώστε να εξυπηρετούνται οι συνάδελφοι δικηγόροι Αθηνών που χρησιμοποιούν το μέσο αυτό για τις μετακινήσεις τους κατά την καθημερινή άσκηση του λειτουργήματός τους.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε βοήθεια ή συνδρομή και παρακαλούμε, όπως μεριμνήσετε στο συντομότερο δυνατό χρόνο, γιατί το πρόβλημα είναι καθημερινό και ιδιαίτερα οξυμμένο τις τελευταίες ημέρες.


                    Με τιμή
               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ    

πηγή : dsa.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΜΠΑθηνων 7765/2016 Η κατ επανάληψη παρεμπόδιση της επικοινωνίας του πατέρα με τα τέκνα, μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια της επιμέλειας.

Νόμος 4495/2017 αλλαγή του συστήματος κεντρικής θέρμανσης

Διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου : τι άλλαξε στον ΚΠολΔ με τον Ν 4335/2015

Οι ρυθμίσεις του άρθρου 239 παρ. 4 και 5 του Ν. 4364/2016, σε σχέση με την ειδική διαδικασία των περιουσιακών διαφορών για ζημιές από αυτοκίνητα του άρθρου 614 αρ. 4 ΚΠολΔ.

Adblocker – πως να αποφύγουμε τις ενοχλητικές διαφημίσεις στο κινητό και tablet | (android version)

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 2017

Δόλος και Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά στον Ν.3869/2010

Πρόταση του "Έλληνας Δικηγόρος" (helleniclawyer.eu) προς Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για πανελλήνια βάση δεδομένων Νομολογίας και Νομοθεσίας.