Migration of blogger with custom domain για τους συναδέλφους δικηγόρους και όχι μόνο που έχουν Ιστολόγιο στον Blogger



Σε προηγούμενο άρθρο μου είχα κάνει ανάλυση για Ιστολίδες και Ιστολόγια
σήμερα λοιπόν θα σας εξηγήσω πως άλλαξα domain δηλαδή από helleniclawyer.blogspot.gr πήγα σε helleniclawyer.eu. 
Η αλλαγή του domain ως κόστος πλέον είναι αμελητέο, εγώ διάλεξα να το αγοράσω από το https://www.papaki.gr/, την πληρωμή την έκανα μέσω paysafe card την οποία αποδέχεται το papaki και η διαδικασία ήταν ταχύτατη.
Άρα εδώ θα σας  πω έγινε από την ως άνω ιστοσελίδα όπου και είναι  μια πρωτοποριακή cloud πλατφόρμα κατοχύρωσης και διαχείρισης ονομάτων χώρου και υπηρεσιών διαδικτύου με χιλιάδες χρήστες από όλο τον κόσμο.

Η αγορά έγινε αφού έκανα δωρεάν εγγραφή στο papaki , προχώρησα στην αναζήτηση του domain name που ήθελα, σημειώνω εδώ ότι υπάρχουν πολλά top-level domain TLD ( καταλήξεις σε .gr, .com κλπ) να επιλέξεις.
Εγώ  λοιπόν ήθελα το helleniclawyer όπως ήταν και στην αρχή το ιστολόγιο μου , αλλά με κατάληξη .eu ομοίως ήθελα το derekislaw για το γραφείο μου. Πάτησα λοιπόν για κάθε ένα την καταχώριση και την τοποθέτηση στο καλάθι αγορών , συνέχισα με τις οδηγίες από το papaki.gr , εντελώς απλές οδηγίες και να τονίσω εδώ ότι με εξέπληξε ευχάριστα, επέλεξα πληρωμή με paysafe card, την αναγνώρισε αμέσως και το ποσό αυτής και αγόρασα τα domain μου.
Τώρα έπρεπε να πάω στον blogger και να καταχωρίσω το domain , πάω στις ρυθμίσεις κάτω πατάω και βλέπω αυτό :

στην  Διεύθυνση ιστολογίου είχε μόνο το helleniclawyer.blogspot.com, τώρα η φώτο που σας δείχνω είναι όπως το έφτιαξα αλλά είναι ακριβώς το ίδιο. πατάω λοιπόν επεξεργασία βάζω το domain ουπς δε το έπαιρνε, για κανά 5λεπτο είχα φρικάρει, σκέφτομαι ότι το papaki θα έχει οδηγίες  και ναι είχε ιδού : Πως συνδέω το domain μου με το Blog μου στο Blogger! Οπότε δεν θα κάνω ανάλυση εγώ , θα κάνετε ότι λέει και σε 1-2 λεπτά το πολύ είστε έτοιμοι και θα σας βγει όπως στην εικόνα πιο πάνω.
Σημείωση μη ξεχάσετε στις  Ρυθμίσεις τομέα τρίτου μέρους να τσεκάρετε το Ανακατεύθυνση από ........eu σε www............eu ή com  ή gr ότι έχετε επιλέξει ώστε στην αναζήτηση να μπορεί να βγαίνει και με www και χωρίς.

Τώρα ξεκινάει ο Γολγοθάς του Migration of blogger with custom domain, γιατί? Διότι οι μηχανές αναζήτησης το Ιστολόγιο μου το έιχαν καταχωρίσει ως κατάληξη .blogspot.gr και τους τίτλους των άρθρων , αναρτήσεων κλπ.
Μη ξεχνάμε ότι οι μηχανές αναζήτησης περνάνε καθημερίνα και απεικονίζουν το Ιστολόγιο μας και αναζητούν τα sitemap (Χάρτες ιστοτόπου) ώστε να ευρετηριάσουν τα άρθρα μας.

Πρέπει να σας πω ότι αν είχατε κάνει αλλαγές στις προτιμήσεις αναζήτησης και έχει γίνει λαθάκι το ιστολόγιο δεν θα είναι ανιχνεύσιμο, το έπαθα γιατί 3+ χρόνια που έχω το Ιστολόγιο έχω πειράξει πολλά, έχω βάλει πολλά πρότυπα , templates κλπ και είχα κάνει αλλαγές. συμβουλεύω λοιπόν να πάτε ρυθμίσεις να πατήσετε 
προτιμήσεις αναζήτησης και να το κάνετε έτσι :

εμένα αυτό ήταν το λάθος , είχα βάλει στην Προσαρμογή robots.txt sitemap και δεν θυμόμουν καλά, και το Ιστολόγιο για 4 μέρες δεν ήταν ανιχνεύσιμο από τις μηχανές αναζήτησης, στο τσακ δεν αποτρελάθηκα, αλλά το βρήκα και ξεκίνησα να στήνω.
Τι έστησα λοιπόν, ξεκινάμε : πάτε στο webmasters tools της google  καταχωρείτε το ιστολόγιο σας όπως σας λένε οι οδηγοί, συμπληρώνετε όλα τα βήματα και το ιστολόγιο σας αρχίζει να είναι στα πλαίσια που ορίζουν οι στανταρ προϋποθέσεις των μηχανών αναζήτησης.

Τονίζω ότι έβγαλα το  custom template διάλεξα ένα από τα στάνταρ πρότυπα του blogger για να έχω καλύτερο seo.

Τώρα να σας πω ότι πριν αλλάξω domain ήταν το ιστολόγιο κάπου στο 880000 στον παγκόσμιο ιστό σύμφωνα με την Alexa rank, και όταν κοίταξα με το νέο είχα πέσει στο 3000000 περίπου ,αυτό είναι αναμενόμενο και μη σας τρομάξει , ανεβαίνει σιγά σιγά η κατάταξη σας και αν ακολουθήσατε τα βήματα στο webmaster tools θα επανέλθει το index στην google ταχύτατα, αν δεν είχα κάνει το λάθος με την Προσαρμογή robots.txt θα είχα ανέβει πιο γρήγορα.

Τώρα μετά από περίπου μιάμιση εβδομάδα είναι 1880000 περίπου και Ελλάδα 9500 από 5500.
Σας λέω όμως ότι , πρέπει να φτιάξετε sitemap και να τα βάλετε στο webmaster tools , δοκιμάστε εδώ να φτιάξετε ένα δωρεάν αλλά καταχωρεί μόνο 500 από τα άρθρα σας. Επίσης η google αγαπάει τα αυθεντικά σας άρθρα, αυτά δηλαδή που δεν είναι αντιγραφή από άλλα Ιστολόγια ή Ιστοσελίδες και έχει ήδη κάνει index και crawl η google. Αν λοιπόν είναι αντιγραφές πχ ΦΕΚ κλπ ή Νομολογία, θα τα ευρετηριάσει αλλά όχι σε πρώτες θέσεις....

Αυτά αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ελπίζω να βοήθησα όσους επιθυμούν να κάνουν το ίδιο, εγώ με τα λίγα που ξέρω από Ιστολόγια , HTML , CSS κλπ κατάφερα να το κάνω. Δεν είναι δύσκολο αλλά αν δεν έχεις βοήθεια φρικάρεις αρκετά.
Μη ξεχνάτε έχει  και Bing WebMaster μπορείτε και εκεί να καταχωρίσετε το ιστολόγιο σας ώστε να είναι ανιχνεύσιμο και από  αυτή την μεγάλη μηχανή αναζήτησης.

Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα επικαιροποιώ  το άρθρο οπότε να το κοιτάτε συχνά.

Ντερέκης Πέτρος, Δικηγόρος Πατρών, Blawger.


Σχόλια