«κίνημα της γραβάτας»? H απάντηση του Helleniclawyer

«κίνημα της γραβάτας»? H απάντηση του Helleniclawyer

Περίμενα πολλές μέρες, πριν απαντήσω για αυτό που περιφέρεται στο διαδίκτυο, τηλεοράσεις και ΜΜΕ για το «κίνημα της γραβάτας»............Δεν αντιλαμβάνομαι πως είναι δυνατόν να περιφέρουν και να ευτελίζουν επιστημονικούς κλάδους το 2016 στην Ελλάδα.
Καταρχάς ειλικρινά είμαι συγκλονισμένος για τον σεξισμό αυτού που το επινόησε αλλά και όσων το χρησιμοποιούν ακόμα δημόσια για να πυροδοτήσουν το κλίμα.

Οι δικηγόροι αποτελούνται  60%  από γυναίκες. Αυτό είναι πρόδηλο από τα στοιχεία των καταλόγων των Δικηγορικών Συλλόγων. Αν δει κάποιος φωτογραφίες ή αν έβλεπε από κοντά τις δύο πορείες που έγιναν στην Αθήνα θα παρατηρούσε ότι η γυναίκα Δικηγόρος ήταν μπροστά, πλειοψηφία και προδήλως μαχόμενη. Πολλές από αυτές είχαν πάρει και τα παιδιά τους μαζί.  Άλλες ήσαν κυοφορούσες αλλά στην μάχη πρώτες.

Η μάνα Δικηγόρος που παλεύει κάθε μέρα, που φέρνει βόλτα ένα σπίτι, τα παιδιά, τον σύζυγο, το γραφείο, τους εντολείς, την κοινωνία ολόκληρη.
Μία γυναίκα επιστήμονας που ακόμα και κυοφορώντας ήταν μέχρι τον 8ο μήνα στα έδρανα και δίκαζε.
Πιστή στο καθήκον της Θέμιδας και στον όρκο που έδωσε στο Ελληνικό Σύνταγμα. Μανάδες που τα παιδάκια τους τα βλέπουν μόνο όταν έχουν χρόνο, ματάκια αθώα που την μαμά τους την στερούνται γιατί η φορολογία, ασφαλιστικές εισφορές, έξοδα γραφείου, διαβίωσης, η ανεργία των συζύγων τους, η πίεση και η ανούσια αλλαγή στον τομέα της δικαιοσύνης με λάθος παρεμβάσεις, τις ανάγκασε να δουλεύουν 20 ώρες το 24ωρο.
Μη βγει κάποιος να με διαψεύσει γιατί είμαι διαχειριστής στις μεγαλύτερες διαδικτυακές δικηγορικές ομάδες, ζω καθημερινά χιλιάδες δικηγόρους και δικηγορίνες. Ουδείς εξ αυτών κοιμάται πάνω από 4-5 ώρες....( οι 5 είναι πολυτέλεια).
Ζω τον πόνο, την αγωνία και την απόγνωση των δικηγόρων καθημερινά.

Από τους 42000 δικηγόρους 13000 έχουν προβεί σε ρύθμιση των ασφαλιστικών τους εισφορών, πάνω από 30000 στην εφορία, 10000 έχουν πρόβλημα με το δάνειο του σπιτιού τους αλλά και του γραφείου τους.
Ότι εισόδημα και να βγάλει ένας μέσος δικηγόρος δεν είναι πάνω από 10000 τον χρόνο. Καθαρά, από αυτά, ούτε 1000 ευρώ, ένα τζιράρισμα κάνουμε και εμείς εξού και καταλήξαμε να χρωστάμε ταμεία, εφορίες και δάνεια.
Άκουσα για μπλοκάκι, αυτός που το είπε έχει εργαστεί με μπλοκάκι? Να το θέσω λίγο υπερβολικά ως εξής :  κωπηλάτης σε Ρωμαϊκή Γαλέρα....αυτό σημαίνει μπλοκάκι.

Καταλάβατε ότι δεν απέχουμε μόνο για το ασφαλιστικό ή φοράτε παρωπίδες? Δεν βγαίνει πλέον το φοροεισφοροδοτικό πρόγραμμα.

Ας αναρωτηθεί κανείς , όταν οι γονείς τους έκαναν διπλά και τριπλά μεροκάματα για να τους σπουδάσουν Νομική, Ιατρική, Πολυτεχνείο κλπ αν θα έφτανε αυτή η στιγμή που θα τους έκαναν  φοροσυλλέκτες και θα τους διέσυραν δημόσια, γιατί μοχθούν και εργάζονται 20 ώρες το 24ωρο.
Επίσης όπως γνωρίζουμε όλοι, οι θέσεις στα πανεπιστήμια αλλά και τα πτυχία δεν χαρίζονται αλλά κατακτώνται με μεγάλους αγώνες και στερήσεις, όπως όλα στην ζωή .  
  
Αν βρεθεί κάποιος από τους 42000 Δικηγόρους να έχει κάποια οικονομική θέση λίγο καλύτερη, είναι γιατί τα έβγαλε με τον ιδρώτα του, κόπιασε, δούλεψε, πάλεψε και οι συγκυρίες τον βοήθησαν.
Όχι κύριοι δεν θα σας απολογηθεί ούτε και θα δεχθεί να τον κλέψετε εσείς με φόρους και δυσβάσταχτα μέτρα, ναι "κλοπή", άλλως δε" ληστρική επίθεση", λόγω και έργω εξύβριση να περιφέρουν την λέξη "φοροφυγά".
 Αυτή η εκδήλωση καταφρονήσεως και γνώση της υβριστικής της σημασίας και να παρουσιάζουν το σύνολο του Δικηγορικού σώματος ως φοροφυγάδες, είναι νομικά κολάσιμο.
Αυτή η συστηματική παρακολούθηση των δικηγόρων, η συλλογή πληροφοριών σχετικών με την προσωπική, επαγγελματική ζωή αυτών, των πεποιθήσεών τους και των εν γένει δραστηριοτήτων τους, η ταξινόμηση και καταγραφή των πληροφοριών αυτών και η ενημέρωση για αυτά σε τρίτους συνιστούν κατά την κοινή αντίληψη εκδηλώσεις προσβλητικές της τιμής τους.
 Εφόσον αυτοί, με τον τρόπο αυτό, εμφανίζονται ως άτομα που διαβιούν ή συναλλάσσονται ύποπτα ή ανέντιμα ή και παράδοξα, ώστε να προκαλείται η ανάγκη παρακολουθήσεώς τους λάθρα από μερίδα της κοινωνίας όπου διαβούν, είτε προς προστασία συμφερόντων τρίτων, εξ υποτιθέμενης διακινδυνεύσεώς τους από δόλιες αυτών ενέργειες, είτε και προς ικανοποίηση σοβαρής περιέργειας εξ υποτιθεμένου προσωπικού, οικογενειακού, επαγγελματικού ή εν γένει κοινωνικού βίου, που αποκλίνει από το κατά τη μέση κοινωνική αντίληψη παραδεκτό μέτρο και στοιχειοθετούν, εφόσον γίνονται εν γνώσει του υπαιτίου της κατά την κοινή αντίληψη προσβλητικότητας των ενεργειών του αυτών για την ηθική και κοινωνική υπόσταση του τρίτου, το αδίκημα της εξυβρίσεως με έργο. 

Μην ξεχνάμε το Δίκαιο  δεν ενδιαφέρεται για την εσωτερικότητα του ατόμου, τις σκέψεις και τις επιθυμίες του όταν αυτές δεν εξωτερικεύονται δημόσια και ισχύει ο Κανόνας Congitationis Poenam Nemo Partitur, σε κανέναν δεν επιβάλλεται ποινή για τις σκέψεις του.
Το Δίκαιο είναι Θεσμός, οι Θεσμοί εμπεριέχονται και περιγράφονται στο Σύνταγμα και δεν αποκαθηλώνονται κατά το Δοκούν. 
 “Scrire leges non hoc est earum verba tenere sed vim ac potestatem” ήτοι «Γνωρίζειν τους νόμους δεν σημαίνει τούτο, να κατέχεις δηλαδή τις λέξεις αυτών, αλλά την δύναμιν και την ισχύν των (την εξουσίαν των). 

«κίνημα της γραβάτας»????? Αυτόν που το εκστομίζει συνεχώς είτε για προσβολή είτε για προβοκάτσια τον λυπάμαι. Τον λυπάμαι γιατί η  Ελληνική Κοινωνία  μαστίζεται 6 χρόνια από οικονομική κρίση και μνημόνιο και αυτός διακατέχεται από τον λήθαργο και την μεσαιωνική συμπεριφορά.

Όσοι πολίτες διαβάσουν αυτό το άρθρο να ξέρουν ότι το κράτος που σήμερα επίσημα αναφέρει και αυτό για το «κίνημα της γραβάτας» προφανώς και δεν διαφέρει από έναν κοινό υβριστή, είναι ανεπίτρεπτο αυτό διότι πρωτίστως θέτει την γυναίκα Δικηγόρο σε υποδεέστερη θέση, δευτερευόντως ηθελημένα διασύρει έναν ολόκληρο επιστημονικό κλάδο. 
 Μεσαίωνας Έλληνα πολίτη, έφτασε η Ελλάδα να λειτουργεί πρωτομεσαιωνικά, αλλά πιθανόν και να οδηγηθεί, αν συνεχιστεί αυτή η παράνοια απέναντι σε Έλληνες επιστήμονες, επαγγελματίες, αγρότες και εργαζόμενους, σε καταστάσεις προεμφυλιακές.

Κύριοι αφήστε τις ύβρεις και τις προσβολές και αρχίστε τον διάλογο, όλοι από κοινού να βρούμε μία δίκαιη λύση , πρωτίστως σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον Έλληνα πολίτη αλλά και την χώρα μας!.


Σχόλια