ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 15/2/2016 " Επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι αvτιστέκονται με σθένος στην προσπάθεια οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής εξόvτωσής τους"

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 15/2/2016
" Επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι αvτιστέκονται με σθένος στην προσπάθεια οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής εξόvτωσής τους»
Στην συνάντηση των Προέδρων και των Εκπροσώπων των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων της χώρας που έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά η αταλάντευτη στάση μας έναντι ενός σχεδίου «ασφαλιστικού» συστήματος που μπορεί να χαρακτηριστεί φoρoεισnρακτικό,πτωχοποιητικό, εκδικητικό έναντι του νέου κυρίως επιστήμονα και ελεύθερου επαγγελματία, αλλά και το οποίο είναι επίσης  βέβαιο ότι δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.
Δεν μπορεί να τα επιλύσει διότι δεν δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για κανένα, αντίθετα οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση περισσότερους γιατί: 
* Οδηγεί στην εξόντωση τον επιστήμονα - ελεύθερο επαγγελματία και την μικρομεσαία επιχείρηση, αυτούς δηλαδή που μέχρι σήμερα αποτελούν την ατμομηχανή της οικονομίας και τους χρηματοδότες του δημοσίου.
• Ενισχύει την εισφοροδιαφυγή, δηλαδή την αδήλωτη και μαύρη εργασία, και τη φοροδιαφυγή γιατί αυτός θα είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσει ο μέχρι σήμερα συνεπής φορολογούμενος επαγγελματίας να επιβιώσει.
• Οδηγεί σε λουκέτο χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και σε κλείσιμο των βιβλίων πολλών χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών που δεν έχουν πλέον ούτε κίνητρο να δουλέψουν, αλλά ούτε και τη δυνατότητα να είναι συνεπείς με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση των εισφορών στα ταμεία.
Εμείς υποστηρίζουμε, ότι ένα λογικό ασφαλιστικό,  σε συνδυασμό με ένα λσγικό Φορολογικό σύστημα πσυ θα διευρύνει τη Φορολογική και ασφαλιστική βάση αποτελεί τη λύση στο πρόβλημα, διότι αυξάνει τον πλούτο, ευνοεί την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που αποτελούν τις μοναδικές προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των ταμείων.
Γιατο λόγο αυτό ζητούμε για να ξεκινήσει ένας διάλογος που να έχει ορθολογική και επιστημονική βάση και να μη στηρίζεται σε λαϊκιστικές ρητορικές και προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας:
• Την απόσυρση του σχεδίου που έχει κατατεθεί 
• Την κατάθεση των στοιχείων και των αναλογιστικών μελετών στις οποίες στηρΙζεται η κυβέρνηση, 
• Την μελέτη των καλών πρακτικών των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΚΛΟΝΗΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟ.
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, 
 Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών,
Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοοπονδία, Συvτονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών. Κ.Ε.Δ.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου : τι άλλαξε στον ΚΠολΔ με τον Ν 4335/2015

Η θέση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για τα συναινετικά διαζύγια-Επιστολή του Προέδρου Β. Αλεξανδρή στους βουλευτές

Adblocker – πως να αποφύγουμε τις ενοχλητικές διαφημίσεις στο κινητό και tablet | (android version)

Airbnb : Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων , ΦΕΚ 4232 Β΄ (04-12-2017) η εγκύκλιος ΠΟΛ. 1187/17 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

Αριθμός Απόφασης: 4839/2014 Κοινοτικό Σήμα. Κανόνας της χρονικής προτεραιότητας (prior in tempore potior in iure) – Όνομα χώρου στο διαδίκτυο (domain name) - Οριοθέτηση των εννοιών "αθέμιτος παρασιτικός ή παρεμποδιστικός ανταγωνισμός", "κυβερνοσφετερισμός" (cybersquatting, domain grabbing), "αδρανοποίηση ονόματος χώρου" (domain parking) – Κανόνας του πρώτου δηλώσαντος (first come, first served).

Για ποια εγκλήματα δεν ισχύει η παραγραφή του αξιόποινου και η παύση της ποινικής δίωξης σύμφωνα με τον Νόμο 4411/2016 ΦΕΚ Α' 142/ 3-08-2016

Άδεια Διαμονής για Εξαιρετικούς Λόγους

Η "παραίτηση" στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας - edition 2016

ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2016 final ( edition 2016)

Ολίγα τινά περί ενόρκων βεβαιώσεων(μετά τον Ν. 4335/ 2015) του Γιάννη Κ. Ψαρομήλιγκου Δικηγόρου στο Εφετείο Αιγαίου