Πως να εντοπίσει το Facebook την σωστή εικόνα της ανάρτησης μας

Πως να εντοπίσει το Facebook την σωστή εικόνα της ανάρτησης  μας
Παρατηρώ τελευταία ότι πολλοί φίλοι με ιστολόγιο στον Blogger όταν μοιράζονται την ανάρτηση τους στο Facebook  βγαίνει λάθος.
Προφανώς και οι αλγόριθμοι των Facebook developers άλλαξαν και πλέον αν δεν έχουμε εικόνα με τις διαστάσεις που επιθυμεί το Facebook,  δεν επιλέγει αυτή που βάζουμε στις αναρτήσεις μας.
Τι επιλέγει;  μια άλλη,  από τις υφιστάμενες του ιστολογίου μας,  με αποτέλεσμα να μην είναι η ανάρτηση μας αποτελεσματική.
Τι πρέπει να κάνουμε; Υπάρχει τρόπος να καθοδηγήσουμε το Facebook να επιλέγει την σωστή;



▶ο ένας τρόπος είναι να πάμε εδώ : https://developers.facebook.com/tools/debug/ και να ζητήσουμε στο face να προσπαθήσει να ξανακοιταξει την ανάρτηση μας μέχρι να βρει την σωστή φώτο της ανάρτησης (#debug).

❗ βάζουμε το link της ανάρτησης που έχουμε πρόβλημα, όχι απλά το link του ιστολογίου μας. Πχ όχι το www.helleniclawyer.eu αλλά το www.helleniclawyer.eu/blog-post27.html  ☑

Tip ✔ όταν βάζουμε μια εικόνα πατάμε επάνω, επιλέγουμε πολύ μεγάλη, κάνουμε share, μετά από λίγη ώρα την αλλάζουμε πάλι στις διαστάσεις που θέλουμε, μικρή, μεγάλη κλπ

▶ο δεύτερος τρόπος θέλει λίγες γνώσεις προγραμματισμού και να ξέρουμε να επεξεργαζόμαστε το template του ιστολογίου μας, δεν θα το αναλύσω, θα σας βάλω ένα link για να το διαβάσετε. Αν δε τα καταφέρετε με ρωτάτε, θα σας πω!
❗ πριν κάνετε την οποιαδήποτε αλλαγή αποθηκεύστε το template του ιστολογίου σας ❗

🔄http://www.bloggersentral.com/2014/05/facebook-share-showing-wrong-thumbnail.html

🔁Αν δεν μπορέσετε ούτε με αυτόν τον τρόπο τότε : αντιγράψτε το link της ανάρτησης σας, επικόλληση στο Facebook, περιμένουμε να το διαβάσει, τότε βλέπουμε ποια φώτο βγάζει ▪  αν μας δώσει επάνω αριστερά στην φώτο της ανάρτησης επιλογή να διαλέξουμε άλλη οκ, αν όχι πατάμε Χ να μην βγάλει καθόλου.
🔂Αν έχουμε σελίδα στο Facebook  είναι πιο εύκολο 🔛 μας βγάζει κάτω εικονίδια με προτεινόμενες εικόνες ή το κουτί πρόσθεση και  ανεβάζουμε την σωστή από τον υπολογιστή μας.

Share it ⬇

Σχόλια