Γιατί το κινητό μου κολλάει; τι να κάνω; ver.2


Πριν δύο μήνες περίπου είχα γράψει αυτό το άρθρο : 

 Γιατί το κινητό μου κολλάει; τι να κάνω; Mobile Software❞,  όπου έκανα μία καλή περιγραφή στο πως να κάνετε το κινητό σας πιο γρήγορο, όπως όταν το αγοράσατε.

Αυτό που μου είπαν πολλοί φίλοι μου , (ναι οι δικηγόροι είμαστε πολύ in στην τεχνολογία), είναι ότι τελικά εφαρμογές όπως facebook, messenger , viber κλπ όσο αναβαθμίζονται και εξελίσσονται για να προσφέρουν ακόμα καλύτερες υπηρεσίες, τόσο κάνουν τα κινητά να είναι αργά έως να μην σηκώνουν αυτές τις εφαρμογές.


Πριν λίγες μέρες, εν μέσω αποχής που έχω λίγο χρόνο, αποφάσισα να το ψάξω πιο πολύ , να βρω μία λύση γιατί όντως δεν είναι εύκολο εν μέσω οικονομικής κρίσης να αγοράζει κάποιος νέο κινητό.
Άνοιξα το "μυστικό"μου κουτί  όπου φυλάω τα παλιά  κινητά, ( ναι τα έχω σχεδόν όλα σε λειτουργία), ώστε να δω τι μπορώ να βρω, να προτείνω στους φίλους μου.


❝ Είναι γεγονός ότι κινητά μου πριν το 2012 με android λογισμικό δεν έχουν πολύ μνήμη και αποθηκευτικό χώρο ώστε να έβαζα πχ το facebook lite που πρότεινα στο προηγούμενο άρθρο, ακόμα και όταν κατάφερα να το κατεβάσω δεν έμεινα ικανοποιημένος από την απόδοση.


Όπως σας είχα γράψει σε αυτό το άρθρο : " Πως να κάνεις backup τις επαφές στο κινητό σου τηλέφωνο." σχεδόν σε όλα τα κινητά μου έχω περάσει την εφαρμογή super backup, όπου πάντα έκανα αποθήκευση κάθε εφαρμογή του κινητού.

Ανακάλυψα τυχαία σε ένα xperia dual E που είχα στο "μυστικό" κουτί μου ότι είχε αποθηκευμένη μία παλιά έκδοση του facebook την 4.0.0.26.3 του 2013. Ενώ σε αυτό είχα κάνει αναβάθμιση σε νεώτερη όπως μου ερχόντουσαν από το play store, φυσικά  δεν άντεχε παράλληλα facebook και messenger και το είχα βάλει στην άκρη μαζί με τα άλλα. 

Όμως αφού είχα την έκδοση 4 αποθηκευμένη αποφάσισα να την περάσω και έκανα downgrade, όχι ότι περίμενα κάτι γιατί πιθανολογούσα ότι το facebook θα μου έστελνε το γνωστό μήνυμα αν άνοιγα τον messenger, ότι δεν μπορώ να στείλω αν δεν τον κατεβάσω. Αλλά!!!!!! 

Ναι Αλλά!!!! δεν το έκανε, για λίγο το φοβήθηκα, άρχισα να το δουλεύω έτσι ώστε να δω αν είναι ανεκτό το φβ με αυτή την έκδοση, αν ήταν το κινητό όπως παλιά , ναι το κινητό δούλευε άψογα, δεν κόλλησε ούτε μία φορά, η εφαρμογή με αυτή την έκδοση είχε τον μεσεντζερ ενσωματωμένο όπως παλιά και το κινητό μου ήταν "ζωντανό" πάλι.
                                                                 ▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █


❝ Αποφάσισα να το δοκιμάσω και στα υπόλοιπα , όσα δηλαδή θεωρούσα και θυμόμουν ότι άντεχαν την εφαρμογή , όπως θα δούμε στην πιο πάνω φωτογραφία αυτά που άντεχαν την εφαρμογή και είναι λογισμικό android αναβίωσαν πλήρως, στην δεύτερη σειρά κάτω το πρώτο από τα αριστερά xperia dual E, το τρίτο vodafone 975, τέταρτο vodafone power και vodafone smart prime 6.

Το άσπρο galaxy mini λόγω μικρής μνήμης το ψάχνω ακόμα να δω με ποια παλιά έκδοση της εφαρμογής αντέχει.

Το αποτέλεσμα και το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι δεν χρειάζεται να βάζουμε στην άκρη αγαπημένα μας κινητά, πολλά από αυτά μας είχαν λύσει τα χέρια, πχ το vodafone 975 ήταν ότι πιο ωραίο είχε πάρει η αδερφή μου και δεν ήθελε να το αλλάξει με τίποτα, το λογισμικό του ήταν απίστευτα "καθαρό" ακόμα και σήμερα που γράφω το άρθρο.

❝ Εάν η χρήση σας στο facebook είναι απλού χρήστη, που δεν είναι πχ διαχειριστής σε ομάδες, σελίδες ή που δεν θέλετε τον μεσεντζερ για να μιλάτε και προτιμάτε άλλη εφαρμογή νομίζω πρέπει να δοκιμάσετε αυτό που σας περιγράφω.

Έψαξα στο διαδίκτυο, βρήκα σε ένα site όλες τις εκδόσεις του facebook, αν θέλετε να δοκιμάσετε και μόνοι σας και να πειραματιστείτε με τα παλιά και όχι μόνο κινητά σας με λογισμικό android, μπορείτε να κατεβάσετε όποια έκδοση θέλετε, προσοχή όμως γιατί μετά την 6.0.0.28.28 θα σας πιέζει να βάλετε τον μέσεντζερ, δοκίμασα μέχρι αυτή πατάω όχι και δεν με πιέζει, στις επόμενες όμως θεωρώ ότι θα το κάνει. 

Άρα δοκιμάστε, βγάλτε τα παλιά κινητά σας από το "μυστικό" κουτί σας και πειραματιστείτε, αλλά και πιο νέο κινητό να έχετε 4πηρυνο με 1 γίγα μνήμη δεν είναι άσχημο να δοκιμάσετε, εξάλλου δεν έχετε να χάσετε κάτι, το αντίθετο μάλιστα !
Δείτε εδώ όλες τις παλιές εκδόσεις του facebook Facebook old versions

Share your 

Σχόλια