Η ρύθμιση που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο και η οποία αίρει την απαγόρευση να έχουν offshore εταιρίες υπουργοί ή βουλευτές



Άρθρο 178

Το άρθρο 8 του ν. 3213/2003, όπως ισχύει µετά τη θέση σε ισχύ του άρθρου 1 παρ. 5 του ν. 3849/2010 (Α΄ 80), αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 8
Συµµετοχή σε εταιρεία µε έδρα σε µη συνεργάσιµο φορολογικά κράτος
1. Στα µέλη της Κυβέρνησης, στους Υφυπουργούς, στους αρχηγούς των πολιτικών κοµµάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στους
βουλευτές και ευρωβουλευτές, στον Γενικό Γραµµατέα της Κυβέρνησης, στους Γενικούς και Ειδικούς Γραµµατείς Υπουργείων, στους Γενικούς Γραµµατείς των Αποκεντρωµένων Διοικήσεων, στους Περιφερειάρχες και τους Δηµάρχους, στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, στους Προέδρους, Διοικητές, Υποδιοικητές και Γενικούς Διευθυντές πιστωτικών ιδρυµάτων, που ελέγχονται από το κράτος, καθώς επίσης στα πρόσωπα των περιπτώσεων θ΄ και ι΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 1 απαγορεύεται να συµµετέχουν είτε οι ίδιοι, είτε µε παρένθετα πρόσωπα, στο κεφάλαιο ή στη διοίκηση εταιρειών που έχουν ως πραγµατική ή καταστατική έδρα κράτος µη συνεργάσιµο στο φορολογικό τοµέα, κατά την έννοια του άρθρου 65 του ν. 4172/2013 (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήµατος, Α΄ 167) και των υπουργικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί βάσει της ως άνω διάταξης και ισχύουν κάθε φορά.
2. Η κατά παράβαση της παραγράφου 1 άµεση ή διαπαρένθετου προσώπου συµµετοχή σε εταιρεία που έχει ως έδρα κράτος µη συνεργάσιµο στο φορολογικό τοµέα κατά την έννοια υπουργικής απόφασης που εκδίδεται σύµφωνα µε τις παραγράφους 1 έως 5 του άρθρου 65 του ν. 4172/2013 τιµωρείται µε φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και µε χρηµατική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ».

Ολόκληρο το νομοσχέδιο εδω
Πριν

Σχόλια