Συμβουλές του “Έλληνας Δικηγόρος” πριν πας και αφού πας στον δικηγόρο σου ➡

  Συμβουλές του “Έλληνας Δικηγόρος” πριν πας και αφού πας στον δικηγόρο σου ➡
Θα προσπαθήσω να τις γράψω όσο πιο απλά μπορώ, σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάμε είμαι δικηγόρος και όχι γκουγκλοψαχτηρι ✔
,__________________________________________________
  1. Ο Δικηγόρος μας δεν είναι μάγος.
  2. Ο δικηγόρος είναι επιστήμονας, έχει σπουδάσει την Νομική.
  3. Ο Δικηγόρος για να σε υπερασπίζεται ή να διεκδικήσει τα δικαιώματα σου θέλει να ξέρει όλη την αλήθεια.
  4. Ο Δικηγόρος αν του πεις ψέματα δεν θα μπορέσει να σε βοηθήσει.
  5. Δεν ρωτάμε άλλον δικηγόρο αν ο δικηγόρος μας τα κάνει καλά.
  6. Μην ξεχνάτε οι δικηγόροι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και θα το μάθουμε.
  7. Αν έχουμε απορίες ή παράπονο το λέμε στον ίδιο τον δικηγόρο μας.
  8. Δεν λέμε σε κανέναν ότι εμπιστευόμαστε στον  δικηγόρο μας.
  9. Ο δικηγόρος μας τηρεί το απόρρητο των συνομιλιών μας.
  10. Ο δικηγόρος μας πριν ξεκινήσει την μελέτη της υπόθεσης μας πρέπει να πληρωθεί, δεν το κάνει δωρεάν γιατί αυτό είναι ασυμβίβαστο με τον Κώδικα Δικηγόρων.
  11. Πριν δώσουμε εντολή ή πάμε στον δικηγόρο ρωτάμε πόσο στοιχίζει το ραντεβού - επίσκεψη.
  12. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αμοιβή για την υπόθεση μας οπότε μην γκουγκλαρετε αδίκως να βρείτε πόσο θα στοιχίσει η υπόθεση σας. Ρωτήστε τον δικηγόρο σας και θα σας πει αναλυτικά.
  13. Μην ξεχνάτε η ωριαία αμοιβή είναι 80 ευρώ συν ΦΠΑ. (Ρώτησε τον δικηγόρο σου!)
  14. Όπως εσείς θέλετε να λάβετε αμοιβή από την εργασία σας το ίδιο θέλει και ο δικηγόρος.
  15. Μην ρωτάτε τον μπατζανακη, του ξαδέλφου του κουμπάρου του τάδε τι πλήρωσε στον δικηγόρο, η κάθε περίπτωση είναι εξατομικευμένη.
  16. Το ότι διαβάζετε σε βιβλία ή στο διαδίκτυο νόμους και νομολογίες αυτό δεν σας κάνει δικηγόρο ή δικαστή. Εννοείται ότι πρέπει να ξέρετε τι λένε οι νόμοι και το Σύνταγμα, άλλως είναι υποχρέωσή σας, διότι οι νόμοι ψηφίζονται από αυτούς που εκλέγονται από εσάς  και στέλνετε στην βουλή. Όμως η ερμηνεία αυτών και η υπεράσπιση έχουν δοθεί στους Νομικούς, είτε δικηγόρους είτε δικαστές.
  17. Πριν πάμε στον δικηγόρο έχουμε ετοιμάσει όλα τα έγγραφα που έχουμε για την υπόθεση μας, προσοχή 🖐 δεν αντιγράφουμε νόμους, άρθρα και υποδείγματα Δικογράφων από το διαδίκτυο, ο δικηγόρος θα σας οδηγήσει έξω από το γραφείο του και θα έχει δίκιο.
  18. Διαζύγιο : η διατροφή που θα διεκδικήσετε δεν έχει σχέση με καμία άλλη διατροφή που έχει εκδοθεί από οποιοδήποτε Ελληνικό Δικαστήριο. Η διατροφή που θα κρίνει ο Έλληνας Δικαστής είναι εξατομικευμένη και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει και του προσκομίζονται.
  19. Υπερχρεωμένα : το ότι κουρεύτηκε του τάδε το δάνειο, ή διαβάσατε στο διαδίκτυο για 100% κλπ αυτό δεν αφορά εσάς, ούτε κάποιον άλλο, είναι πάλι εξατομίκευση συγκεκριμένων στοιχείων και δεδομένων. Δεν σας φταίει ο Δικηγόρος σας για το αποτέλεσμα, ο Δικαστής αποφασίζει με τα ατομικά σας δεδομένα , οικονομικά και προσωπικά.
  20. Σημειώνουμε σε ημερολόγιο πότε έχουμε δίκη, είτε αυτή είναι ασφαλιστικά είτε η κύρια δικάσιμος της αγωγής μας,  τον δικηγόρο μας τον παίρνουμε τηλέφωνο ενάμιση μήνα πριν ή αν έχουμε νέα στοιχεία, όχι δεν έχω τι να κάνω ας τον πάρω τηλέφωνο κάνα εξάμηνο πριν. Ο δικηγόρος σας δεν ξεχνάει, έχει προετοιμαστεί για τα πάντα, αν τον ενοχλείς συνέχεια θα σε χρεώνει συνέχεια γιατί έτσι πληρώνεται.
  21. Δεν παίρνουμε τηλέφωνο τον δικηγόρο μας ακατάλληλες ώρες πχ γιατί κάτι θυμήθηκα κάτι και νομίζω ότι θα με βοηθήσει, απλά σημειώνουμε σε ένα χαρτί αυτό, και σε κατάλληλη ώρα την επ’αύριον τον καλούμε.
  22. Κατάλληλη ώρα είναι η εργάσιμη και προσοχή 👉 όχι το πρωί 7,8,9, 10 κλπ ο δικηγόρος το πρωί είναι στο δικαστήριο, επιλέγουμε ώρες όπως μετά τις 12 το μεσημέρι ή το απόγευμα μετά τις 7, εκτός αν μας έχει πει το ωράριο του και σε ποιες ώρες να τον καλούμε.
  23. Τον δικηγόρο τον καλούμε σε ακατάλληλες ώρες και ημέρες ΜΟΝΟ  σε περιπτώσεις που έχουμε σοβαρό πρόβλημα, πχ αστυνομία, τροχαίο, κλοπή, ληστεία, ξυλοδαρμό κλπ
  24. Εάν μας συμβεί κάτι από το ως άνω 23 καλούμε τον δικηγόρο μας και δεν μιλάμε σε κανέναν , ούτε δεχόμαστε προτάσεις για άλλους δικηγόρους.
  25. Το δίκιο με το δίκαιο διαφέρει, αυτό μην το ξεχνάμε. Το γιατί θα σας το πει ο δικηγόρος σας.
  26. Η Ελλάδα έχει 43000 δικηγόρους περίπου, έχετε περιθώριο να επιλέξετε αυτόν που ταιριάζει σε εσάς.
  27. Ο δικηγόρος όταν λαμβάνει εντολή από εσάς για υπόθεση σταματάει να είναι φίλος, αδελφός, κουμπάρος κλπ τον σεβόμαστε απόλυτα και τον ακούμε σε ότι και αν μας πει.
  28. Μισθωτικές διάφορες, ακολουθούμε πιστά ότι μας πει ο δικηγόρος μας, δεν ισχύει τίποτα από όσα έχετε βρει στο διαδίκτυο ή σας είπαν γνωστοί κλπ.
  29. Όταν συντάσσουμε μισθωτήριο πάμε σε δικηγόρο και όχι σε εξωγήινο που μας τάζει πλανήτες και εξωγήινη τεχνολογία. Στο δικαστήριο ΜΟΝΟ δικηγόρος μπορεί να παρασταθεί υπέρ σας, ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ, άρα πριν γίνει η μίσθωση τι κάνουμε; Ναιιιι πάμε σε δικηγόρο.
  30. Εταιρίες, φτιάξτε εταιρία σε όποιον θέλετε όταν έρθει η ώρα του δικαστηρίου ΜΟΝΟ ο δικηγόρος μπορεί εκ του ΝΟΜΟΥ να παρασταθεί υπέρ σας, αυτό τι σημαίνει; Ακριβώς , το καταλάβατε πριν κάνουμε εταιρία πάμε σε δικηγόρο, γιατί;;; Πάμε όλοι μαζί , με χεράκια και φωνουλα ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΚΑΙ ΕΜΑΘΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ 👏 ωραία τα λέμε σήμερα ε; Και ποιος είναι καθηγητής στο Εμπορικό Δίκαιο;;; Ναιιι Νομικοί - Δικηγόροι στις Νομικές σχολές Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής στην Ελλάδα.
  31. Ποινικό, τα εγκλήματα διακρίνονται σε πταίσματα, πλημμελήματα και κακουργήματα. Εάν σας κατηγορήσουν για ένα από αυτά δεν ψάχνετε στο διαδίκτυο ούτε στους γύρω σας, πάτε αμέσως στον δικηγόρο σας. Αυτόν που έχετε επιλέξει εσείς, αυτόν που εμπιστεύεστε.
  32. Επανέρχομαι, μην ξεχνάτε να λέτε στον δικηγόρο σας όλη την αλήθεια.
  33. Εάν κατηγορήσουν τον δικηγόρο σας σταματάτε τον διάλογο και τον καλείτε αμέσως, δίνετε το τηλέφωνο σε αυτόν που τον κατηγορεί να του τα πει ο ίδιος, θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.  
  34. Όταν οι δικηγόροι κάνουν αποχή να ξέρετε ότι κατά 99% δεν το κάνουν για την τσέπη τους αλλά για το κοινωνικό σύνολο, κάθε τι που επηρεάζει τον δικηγόρο και την δικαιοσύνη έχει αντίκτυπο στην τσέπη και στην ζωή σας.
  35. Δεν ξεχνάμε ότι τις δικαστικές αποφάσεις τις βγάζουν δικαστές και όχι δικηγόροι.
  36. Στην Ελλάδα η δικαιοσύνη χρειάζεται υποδομές, όπως κτίρια , δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους εξειδικευμένους...Δυστυχώς δεν τα έχουμε όλα αυτά και η δικαιοσύνη νοσεί.
  37. Κτηματολόγιο, μπορείτε να κάνετε τις δηλώσεις όπου θέλετε, ακόμα και μόνοι, μετά μην ξεχνάτε ότι για κάθε πρόδηλο ή για δικαστική διόρθωση θα χρειαστείτε πάνω από 500, 1000 ίσως και 2000 ευρώ στον δικηγόρο.
  38. Δασικοί χάρτες, εδώ επίσης μπορείτε να κάνετε αντιρρήσεις όπου θέλετε, αλλά μην ξεχνάτε όπως ο δικηγόρος δεν μπορεί να μετρήσει έκταση  και να συντάξει τοπογραφικό με συντεταγμένες, έτσι και το ιδιοκτησιακό καθεστώς που θα σας χρειαστεί στις αντιρρήσεις και μετά στην δικαστική διαμάχη  με το δημόσιο, δεν μπορεί νόμιμα στην Ελλάδα να το συντάξει κανένας άλλος και να σας υπερασπιστεί πλην Δικηγόρου.
  39. Πχ Ο δικηγόρος δεν συντάσσει φορολογικές δηλώσεις όπως και ο λογιστής ή φοροτεχνικος δεν δίνει νομικές συμβουλές.
  40. Πχ Ο δικηγόρος δεν συντάσσει τοπογραφικά, στατικά και άδειες οικοδομής όπως και ο πολιτικός μηχανικός και αρχιτέκτονας δεν δίνει νομικές συμβουλές.
  41. Πχ Ο δικηγόρος δεν συντάσσει ιατρικές συνταγές ούτε χειρουργεί όπως και ο Γιατρός δεν δίνει νομικές συμβουλές.
  42. Πχ Ο δικηγόρος δεν αλλάζει ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ή υδραυλικές όπως επίσης ο ηλεκτρολόγος ή ο υδραυλικός δεν δίνει νομικές συμβουλές.
  43. Ο δικηγόρος δεν είναι κάτι άλλο πλην δικηγόρος, όπως το κάθε επάγγελμα, επιστήμη , τέχνη κλπ δεν είναι κάτι άλλο πλην από αυτό που έχει νομίμως θεσμοθετηθεί ως επιστήμη, επάγγελμα, τέχνη κλπ.
  44. "SCIRE LEGES NON HOC EST VERBA EARUM TENERE SED VIM AC POTESTATEM" τώρα ελεύθερα γκουγκλαρετε να δείτε τι σημαίνει, καλό θα σας κάνει, επίσης όσοι κάνουν τον δικηγόρο λαθραία και αντιποιούνται το δικηγορικό λειτούργημα ας το ψάξουν, μήπως και αντιληφθούν την φαιδρότητα τους και την ζημία που κάνουν τόσο στους πολίτες όσο και στον εαυτό τους.
  45. Ο δικηγόρος θα παραμείνει δικηγόρος, θα είναι εδώ να τηρήσει τον όρκο του , να σας υπερασπίζεται και να δίνει την ψυχή του για την νομιμότητα και την απονομή της δικαιοσύνης.

Μπορεί να μην συμφωνείτε με όσα γράφω, αλλά αυτό είναι δική σας άποψη και καλά κάνετε, εγώ γράφω αντικειμενικά και όσα έχω ως πραγματικά δεδομένα συλλέξει πανελλήνια. 
Αυτά για σήμερα, συντόμως θα επανέλθω με update χρηστικών συμβούλων για την Νομική επιστήμη και την Δικηγορία.

Σχόλια

  1. Με υπερασπίζεται, με χειρίζεται η με εξουδενώνει οικονομικά ? Και τα τρία νόμιμα καθώς προβλέπονται από τον κώδικα δικηγόρων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου