Δήλωση Γιώργου Κυμπαρίδη Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης

Η εκλογή μου στο αξίωμα του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης από το 2008 μέχρι σήμερα, αποτελεί ύψιστη τιμή για μένα και οφείλω πραγματικά να δηλώσω το σεβασμό μου και την εκτίμηση μου στο πρόσωπο καθενός και καθεμιάς από τους συναδέλφους μου.

 Η άσκηση των καθηκόντων μου όλα αυτά τα χρόνια συνέπεσε χρονικά με την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία, η οποία έφερε σε δεινή θέση τη χώρα μας και τους πολίτες της συμπεριλαμβανομένου βέβαια και του δικηγορικού κόσμου. Από το 2009 βιώνουμε ένα εξαιρετικά ρευστό και δύσκολο τοπίο κρίσεως σε μια οικονομία που νοσεί βαθύτατα και σε μια κοινωνία σε βαθιά κρίση θεσμών και αξιών, σε μια πραγματικότητα που χαρακτηρίζεται από ολοένα και πιο εντεινόμενες επιθέσεις στις οικονομικές κατακτήσεις προηγούμενων δεκαετιών και σε εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα, που ουδείς είχε στο παρελθόν διανοηθεί ν’ αμφισβητήσει. Σ’ αυτό λοιπόν το περιβάλλον ο κλάδος μας ήταν παρών από την πρώτη στιγμή, αντιστεκόμενος σθεναρά κι έχοντας ως κύριο γνώμονα το δίκαιο και την εφαρμογή του Συντάγματος, διεκδικώντας όχι για τον εαυτό του συντεχνιακά και αποκομμένος από το κοινωνικό γίγνεσθαι, αλλά προς όφελος των πολιτών που βρέθηκαν έρμαιο σε πολλές περιπτώσεις της παράλογης «λογικής» εξωθεσμικών οργάνων. Ίσως αυτοί που ζουν ξεκομμένοι από την κοινωνική πραγματικότητα και δε μπορούν ή δε θέλουν να την κατανοήσουν ή αυτοί που υπηρετούν ή είναι ενταγμένοι στη λογική των διακριτών κοινωνικών χώρων που επιδέχονται αποσπασματικές λύσεις, να πιστεύουν ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί. Προσωπικά, οι πρακτικές αυτές δεν με αφορούν και δεν αφορούν το όραμα της γενιάς μου.
Θεωρώντας ότι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς που έχουν παραμείνει πλέον πραγματικά δίπλα στον πολίτη, μέσα σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας, ζητώ από όλους τους συναδέλφους μου ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και προτιμήσεων, ενότητα και συνέργεια χωρίς αποκλεισμούς και αγκυλώσεις.
Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους !!!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου : τι άλλαξε στον ΚΠολΔ με τον Ν 4335/2015

Η θέση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για τα συναινετικά διαζύγια-Επιστολή του Προέδρου Β. Αλεξανδρή στους βουλευτές

Adblocker – πως να αποφύγουμε τις ενοχλητικές διαφημίσεις στο κινητό και tablet | (android version)

Airbnb : Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων , ΦΕΚ 4232 Β΄ (04-12-2017) η εγκύκλιος ΠΟΛ. 1187/17 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

Αριθμός Απόφασης: 4839/2014 Κοινοτικό Σήμα. Κανόνας της χρονικής προτεραιότητας (prior in tempore potior in iure) – Όνομα χώρου στο διαδίκτυο (domain name) - Οριοθέτηση των εννοιών "αθέμιτος παρασιτικός ή παρεμποδιστικός ανταγωνισμός", "κυβερνοσφετερισμός" (cybersquatting, domain grabbing), "αδρανοποίηση ονόματος χώρου" (domain parking) – Κανόνας του πρώτου δηλώσαντος (first come, first served).

Για ποια εγκλήματα δεν ισχύει η παραγραφή του αξιόποινου και η παύση της ποινικής δίωξης σύμφωνα με τον Νόμο 4411/2016 ΦΕΚ Α' 142/ 3-08-2016

Άδεια Διαμονής για Εξαιρετικούς Λόγους

Η "παραίτηση" στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας - edition 2016

ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2016 final ( edition 2016)

Ολίγα τινά περί ενόρκων βεβαιώσεων(μετά τον Ν. 4335/ 2015) του Γιάννη Κ. Ψαρομήλιγκου Δικηγόρου στο Εφετείο Αιγαίου