Πως να κάνεις backup τις επαφές στο κινητό σου τηλέφωνο.

Επαφές τηλεφωνικού καταλόγου κινητού μας. Πως να κάνουμε αρχειοθέτηση, φύλαξη και να τις επανακτήσουμε (restore) όποτε θέλουμε?
rstore


Είναι πολλές φορές που είτε άθελα μας, είτε λόγω βλάβης κινητού βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να μη μπορούμε να δούμε τις επαφές του κινητού μας. ( μόνο που δε χτυπιόμαστε κάτω απο τα νεύρα μας που χάσαμε όλες τις επαφές και μας πιάνει....κλπ)Σήμερα θα σας δείξω ποια εφαρμογή χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια για να κάνω backup τις επαφές του κινητού μου. ( με έχει σώσει ).

Τελευταία πολλοί φίλοι και συνάδελφοί μου Δικηγόροι είχαν θέμα με μεταφορά τηλεφωνικού καταλόγου είτε λόγω αγοράς νέας συσκευής κινητού, είτε λόγω αιφνίδιας βλάβης της συσκευής ( πχ έπεσε νερό, έπεσε κάτω, δεν ανοίγει ξαφνικά κλπ) 


Επίσης αυτή η εφαρμογή μπορεί να αποθηκεύσει και τα μηνύματα μας αλλά και αρχείο τηλεφωνικών κλήσεων όπως και εφαρμογών του κινητού μας. 

Η εφαρμογή που χρησιμοποιώ είναι η super backup σε κινητό android και είναι η δωρεάν έκδοση της.* η διαδικασία είναι ολιγόλεπτη, εδώ σας το παρουσιάζω με φωτογραφίες και ανάλυση για να το κάνετε μέσα δύο λεπτά το πολύ* 

Πρώτα πάμε στο playstore κατεβάζουμε την εφαρμογή, όπως κάθε εφαρμογή και την εγκαθιστούμε στο κινητό μας τηλέφωνο.
Την ανοίγουμε και μας εμφανίζει τις επιλογές όπως δείχνω στην φωτογραφία :Αφού επιλέξουμε contacts backup όπως σας έχω επισημάνει και το βλέπετε μας εμφανίζει αυτό :


Αφού πατήσαμε backup μας εμφανίζει παράθυρο αναδυόμενο, σε αυτό το σημείο δίνουμε το όνομα του αρχείου, δηλαδή το όνομα που θα αποθηκευτεί ( εγώ δίνω πάντα όνομα : backupcontactsprime6_22_10_2015 , | όπου prime 6 είναι το μοντέλο του κινητού μου και μετά η ημερομηνία.  *Αυτό είναι σημαντικό γιατί ελέγχω τις ημερομηνίες του backup και το μοντέλο του κινητού μου (χρησιμοποιώ πάνω από μία συσκευή)....

Μετά βγαίνει αναδυόμενο παράθυρο όπου αποθηκεύει τις επαφές μας, εμένα όπως βλέπετε είναι 2213 επαφές, περιμένουμε λίγο ( μισό λεπτό περίπου ανάλογα πόσο γρήγορο κινητό έχουμε) 


Αφού τελειώσει την αποθήκευση μας ρωτάει η εφαρμογή αν θέλουμε να το στείλουμε στο cloud ( σύννεφο) οι επιλογές είναι πολλές και ως συμβουλή  δίνω να το στείλετε στο email σας και αυτό σας δείχνω στην επόμενη εικόνα...
Εδώ λοιπόν στο αναδυόμενο παράθυρο βλέπουμε κάποιες από τις επιλογές και όπως πρότεινα πατάμε gmail...


ανοίγει η εφαρμογή του mail μας ( εδώ gmail app) πληκτρολογούμε την δική μας διεύθυνση gmail ( ναι την δική μας, το στέλνουμε στον εαυτόν μας ποτέ σε άλλον, ΠΡΟΣΟΧΗ σε αυτό το σημείο μη πληκτρολογήσετε λάθος mail***...) το στέλνουμε και αυτό ήταν.

Ανοίγοντας το gmail μας βλέπουμε ότι μας έχει έρθει μήνυμα από εμάς, το ανοίγουμε και δείτε στην εικόνα ο τηλεφωνικός μας κατάλογος σε μορφή .vcf που υποστηρίζεται από τα κινητά android ( και όχι μόνο ) ώστε αν αγοράσουμε καινούργιο ή χαλάσει και το φτιάξουμε και θέλουμε να μεταφέρουμε ( restore)  τις επαφές μας, να υπάρχουν πάντα στο email μας.


Σημειώνω εδώ ότι υπάρχουν πολλές εφαρμογές παρόμοιες και για android και για άλλα λειτουργικά συστήματα, αλλά εγώ σας παρουσίασα αυτή που χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια, θεωρώ ότι είναι :
  •  πανεύκολη στην χρήση,
  •  είναι δωρεάν ( αν σας αρέσει και θέλετε κάτι παραπάνω υπάρχει και η έκδοση να αγοράσετε χωρίς διαφημίσεις κλπ)
  •  μικρή σε όγκο και σε χρήση μνήμης.
Η διαδικασία που σας έδειξα κρατάει το πολύ δύο λεπτά, όχι παραπάνω. *Οι φωτογραφίες είναι print screen από το κινητό μου όπως ακριβώς έκανα το backup.

"Το αρχείο βρίσκεται και στο κινητό μας τηλέφωνο στο φάκελο του super backup, αν θέλετε και έχετε κάρτα μνήμης εξωτερική μπορείτε να το κάνετε αντιγραφή επικόλληση και να το μεταφέρετε σε άλλο κινητό χωρίς καν την ανάγκη διαδικτύου"
Εάν στο μέλλον δοκιμάσω κάποια άλλη παρόμοια εφαρμογή θα επικαιροποίησω το άρθρο, όποτε καλό είναι να το ελέγχετε συχνά ως προς το περιεχόμενό του.

Σε κάθε περίπτωση, αν έχετε ενεργοποιήσει στο κινητό σας την αποθήκευση της Google, οι επαφές σας είναι εδώ : https://www.google.com/contacts/

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου : τι άλλαξε στον ΚΠολΔ με τον Ν 4335/2015

Η θέση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για τα συναινετικά διαζύγια-Επιστολή του Προέδρου Β. Αλεξανδρή στους βουλευτές

Adblocker – πως να αποφύγουμε τις ενοχλητικές διαφημίσεις στο κινητό και tablet | (android version)

Airbnb : Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων , ΦΕΚ 4232 Β΄ (04-12-2017) η εγκύκλιος ΠΟΛ. 1187/17 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

Αριθμός Απόφασης: 4839/2014 Κοινοτικό Σήμα. Κανόνας της χρονικής προτεραιότητας (prior in tempore potior in iure) – Όνομα χώρου στο διαδίκτυο (domain name) - Οριοθέτηση των εννοιών "αθέμιτος παρασιτικός ή παρεμποδιστικός ανταγωνισμός", "κυβερνοσφετερισμός" (cybersquatting, domain grabbing), "αδρανοποίηση ονόματος χώρου" (domain parking) – Κανόνας του πρώτου δηλώσαντος (first come, first served).

Για ποια εγκλήματα δεν ισχύει η παραγραφή του αξιόποινου και η παύση της ποινικής δίωξης σύμφωνα με τον Νόμο 4411/2016 ΦΕΚ Α' 142/ 3-08-2016

Άδεια Διαμονής για Εξαιρετικούς Λόγους

Η "παραίτηση" στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας - edition 2016

ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2016 final ( edition 2016)

Ολίγα τινά περί ενόρκων βεβαιώσεων(μετά τον Ν. 4335/ 2015) του Γιάννη Κ. Ψαρομήλιγκου Δικηγόρου στο Εφετείο Αιγαίου