Τι είναι το ιστολόγιο Medium? Το tumblr?

   Με είχαν ρωτήσει πολλοί συνάδελφοι που να φτιάξουν το ιστολόγιο ή το site τους, σε προηγούμενο άρθρο είχα κάνει ανάλυση :


   Πολλοί φίλοι και συνάδελφοι όμως μου είπαν ότι τους φάνηκε δύσκολο, ότι δεν ήθελαν κάτι τόσο εξειδικευμένο για να καταγράφουν τις απόψεις τους. Δεν ήθελαν ένα επαγγελματικό ή έστω ερασιτεχνικό ιστολόγιο με πίνακα ελέγχου , κάποιοι μπερδεύονταν. 

   Τους ρώτησα τι ήθελαν ακριβώς, τι παραπάνω από αυτά που περιέγραψα ή ακόμα και από το facebook ή ακόμα και από το google plus που πλέον έχουμε όλοι λογαριασμούς.
   Μου εξήγησαν ότι ήθελαν μία διαδικτυακή πλατφόρμα, εύκολη, άμεση και να είναι στο διαδίκτυο προσβάσιμη από όλους.
 Ήθελαν ότι ιδέες έχουν να καταγράφονται και να είναι προσβάσιμες, να μη χάνονται. 
Να είναι πιο προσωπικό και άμεσο.
   Το facebook πολλοί το έχουν κλειστό άρα όταν γράφουν κάτι , μία γνώμη , ένα σύντομο άρθρο κλπ. δεν φαίνεται σε όσους θέλουν ή ακόμα δεν μπορούν να κάνουν διαμοιρασμό (share), αλλά ακόμα και αν κάνουν φαίνεται μόνο σε φίλους τους.
    Είναι αυτό που βλέπουμε σε πολλές αναρτήσεις "το συνημμένο δεν είναι διαθέσιμο". 


    Εγώ έχω σχεδόν σε όλες τις πλατφόρμες ιστολόγια, αλλά κατά 90% είναι όλες ίδιες, θα μπορούσα να προτείνω στο tumblr, το οποίο έχει εξαιρετικό interface , εξαιρετική εφαρμογή για κινητά και είναι ταχύτατο, όμως αυτό είναι ιδανικό για σύντομα άρθρα και πιο πολύ για φωτογραφίες. 
    Δοκιμάστε το όμως θα σας εκπλήξει ευχάριστα, έχει επίσης πολύ καλή ανίχνευση στις μηχανές αναζήτησης google, bing κ.α.

   Κατέληξα όμως στο Medium είναι πιστεύω η καλύτερη πλατφόρμα καταγραφής ιδεών. Πανεύκολο στην χρήση, δεν έχει πίνακα ελέγχου, αλλαγές, σελίδες ή κάτι που να δυσκολεύει τον αρθρογράφο - χρήστη. 

Medium is a community of readers and writers offering unique perspectives on ideas large and small. Sign up to read and interact with what matters most to you
   Είναι σαν ένας απλός writer, καταγράφεις τις ιδέες σου, μπορείς να βάλεις εικόνες ή links με ένα απλό κλικ, πατάς δημοσίευση και το άρθρο σου έχει δημοσιευτεί.
   Μπορείς να το κάνεις share σε facebook και twitter είτε στο προφίλ σου είτε σε ομάδες - σελίδες.
   Ειδικά για twitter βοηθάει πάρα πολύ, όσοι προτιμούν το twitter ας το ξεκινήσουν γιατί αφού δεν μπορούν να γράψουν πολλά λόγω πλατφόρμας με αυτό μπορούν να μοιράζονται εκεί μεγάλα κείμενα.
   Επίσης η εφαρμογή του για κινητά θα σας εκπλήξει ευχάριστα αφού θεωρώ ότι είναι από τις πιο σύγχρονες αυτή την στιγμή.
   Ο λογαριασμός είναι με σύνδεση είτε από facebook είτε με τον λογαριασμό google,  twitter και γίνεται με ένα κλικ, αν θέλετε όμως κάνετε εγγραφή με κάποιον άλλον λογαριασμό email.
πχ το δικό μου είναι
 Petros Nterekis — Medium
και το link μου
https://medium.com/@petrosnterekis
▶ Δοκιμάστε το και περιμένω τα σχόλια σας ❗


Share it ⬇

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου : τι άλλαξε στον ΚΠολΔ με τον Ν 4335/2015

Η θέση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για τα συναινετικά διαζύγια-Επιστολή του Προέδρου Β. Αλεξανδρή στους βουλευτές

Adblocker – πως να αποφύγουμε τις ενοχλητικές διαφημίσεις στο κινητό και tablet | (android version)

Airbnb : Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων , ΦΕΚ 4232 Β΄ (04-12-2017) η εγκύκλιος ΠΟΛ. 1187/17 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

Αριθμός Απόφασης: 4839/2014 Κοινοτικό Σήμα. Κανόνας της χρονικής προτεραιότητας (prior in tempore potior in iure) – Όνομα χώρου στο διαδίκτυο (domain name) - Οριοθέτηση των εννοιών "αθέμιτος παρασιτικός ή παρεμποδιστικός ανταγωνισμός", "κυβερνοσφετερισμός" (cybersquatting, domain grabbing), "αδρανοποίηση ονόματος χώρου" (domain parking) – Κανόνας του πρώτου δηλώσαντος (first come, first served).

Για ποια εγκλήματα δεν ισχύει η παραγραφή του αξιόποινου και η παύση της ποινικής δίωξης σύμφωνα με τον Νόμο 4411/2016 ΦΕΚ Α' 142/ 3-08-2016

Άδεια Διαμονής για Εξαιρετικούς Λόγους

Η "παραίτηση" στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας - edition 2016

ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2016 final ( edition 2016)

Ολίγα τινά περί ενόρκων βεβαιώσεων(μετά τον Ν. 4335/ 2015) του Γιάννη Κ. Ψαρομήλιγκου Δικηγόρου στο Εφετείο Αιγαίου