Πλασματικό Ενέχυρο , Ενεχυρίαση και Τιτλοποίηση Δανείων, Εταιρίες Ειδικού Σκοπού.



Τα 3 τελευταία μπήκαν στην Ζωή μας νέες λέξεις, όπως Πλασματικό Ενέχυρο, Τιτλοποίηση Δανείων Ενεχυρίαση, Εταιρίες Ειδικού Σκοπού κλπ. Ειδικά όσοι Δανειολήπτες ελέω Οικονομικής κρίσης αποφάσισαν να κάνουν χρήση του Νόμου 3869/2010 όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.




Ο Νόμος αυτός όπως έγινε γνωστός "Νόμος για Τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά", ήταν κατά ένα μεγάλο ποσοστό η αιτία για να αποκαλύψουμε τις νέες αυτές "Λεξούλες"  κατά την διαδικασία συλλογής των απαραίτητων δικαιολογητικών για την υπαγωγή κάποιου σε αυτόν,  υπήρχαν λοιπόν Δάνεια που πλέον είχαν "πωληθεί" από κάποια Τραπεζικά ιδρύματα,  και είχαν εκχωρηθεί,  σε ξένα "Τραπεζικά" Ιδρύματα  άλλως Εταιρίες Ειδικού Σκοπού!!!


Το Νομικό Πλαίσιο, που δεν νομίζω κάποιος Πολίτης να είχε λάβει γνώση, είναι :

Νόμος 3746/2009
Νόμος 3601/2007
Νόμος 3156/2003
Νόμος 2844/2000




 Ακόμα ένα στοιχείο σημαντικό είναι ότι οι Δανειολήπτες δεν ήσαν Ενημερωμένοι, δεν τους είχε Αναγγελθεί, ότι το Δάνειο τους είχε δοθεί ως Πλασματικό Ενέχυρο, οι Τράπεζες ήθελαν ρευστό και εξέδωσαν ομολογιακά δάνεια με τις μελλοντικές απαιτήσεις από τα Δάνειά μας!!!


Το πιο Δάνειο έχει τιτλοποιηθεί και έχει Εκχωρηθεί η Απαίτηση του, θα το βρείτε στο Ενεχυροφυλακείο , το οποίο κατοικοεδρεύει στο Έμμισθο υποθηκοφυλακείο Αθηνών Έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών όπου θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.


Αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίσει έιναι το ποσό στο οποίο το Δάνειο μας εκχωρήθηκε.
Με δεδομένο αυτό δημιουργείτε η εύλογη και όχι Μόνο Νομική Απορία , πόσο πωλήθηκε ένα Δάνειο, γιατί το Νομικό Πλαίσιο δεν είχε ως προϋπόθεση την ενημέρωση του Δανειολήπτη έστω και επικουρικά!!!!
Γιατί δεν δόθηκε η ευκαιρία στον Δανειολήπτη άλλως η Δυνατότητα να εξαγοράσει το δάνειο του σε μικρότερο κόστος...το οποίο σημειωτέων δεν γνωρίζουμε!!!!!

Εάν π.χ. ένα Δάνειο των 25000 με τους νόμιμους Τόκους έχει πωληθεί 3000 , γιατί δεν ενημερώθηκε ο Δανειολήπτης να το εξαγοράσει, αφού η Τράπεζα αυτό αποκόμισε μόνο τα 3000, γιατί ενυπάρχει η δυνατότητα να εισπραχθεί το 25000????? μέσω Διαταγών Πληρωμής, Κατασχέσεων , Πλειστηριασμών???
Η Γενικοί  Όροι Συναλλαγών δεν καταστρατηγήθηκαν?


 Ο Δανειολήπτης μπορεί σήμερα  να εξαγοράσει το Δάνειο του από την Εταιρία Ειδικού Σκοπού, η οποία λειτουργεί ως "Εκδοχέας", στο ύψος που το πώλησε η Τράπεζα ή και σε χαμηλότερο ποσό, αυτό βέβαια είναι μία διαδικασία δύσκολη και θα χρειαστεί φυσικά το απαιτούμενο χρηματικό ποσό.



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου