Υποψήφιος για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο ποινικολόγος Βασίλης Αλεξανδρής



Την υποψηφιότητά του για τις επικείμενες δικηγορικές εκλογές (23-24/2/14) ανακοίνωσε χθες ο γνωστός ποινικολόγος Βασίλης Αλεξανδρής και σε ανοικτή εκδήλωση απηύθυνε πρόσκληση στους Αθηναίους δικηγόρους για να "αλλάξουν μαζί του όχι απλώς σελίδα, αλλά κεφάλαιο στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών".
Ο Β. Αλεξανδρής φιλοδοξεί να συσπειρώσει δικηγόρους προερχόμενους από διάφορους χώρους και τάσεις (όπως φαίνεται και από τους 232 που δήλωσαν στήριξη στο πρόσωπό του) και σε χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο τόνισε ότι "προσέρχεται για πρώτη φορά στις εκλογές χωρίς κομματικό αντίδωρο "ξεκαθαρίζοντας ότι η υποψηφιότητά του δεν υποκρύπτει προσωπική στρατηγική ούτε αποτελεί εφαλτήριο πολιτικής καριέρας.
Ο 58χρονος δικηγόρος ξεκαθάρισε ότι δεν τον αφορά ο παρωχημένος συνδικαλιστικός παλαιοκομματισμός του χθες και οι ανούσιες αντιπαραθέσεις, αλλά ο συνδικαλισμός των αρχών και τη πράξης που παρεμβαίνει αποφασιστικά και λύνει προβλήματα. Επισημαίνοντας ότι η δικηγορία οδηγείται σε ανυποληψία και περιθωριοποίηση καθώς έχει δεχθεί αλλεπάλληλα πλήγματα που έχουν οδηγήσει σε βάναυση υποτίμηση του λειτουργήματος και στην απομείωση του θεσμικού ρόλου του στην απονομή της δικαιοσύνης, ζήτησε τη συμπαράσταση και συνεργασία όλων των δυνάμεων που μπορούν με προγραμματικό λόγο να βγάλουν το ΔΣΑ από το περιθώριο και το σημερινό αδιέξοδο.
συνέχεια άρθρου : imerisia.gr

Σχόλια