Νέα Γενιά Δικηγόρων | Ανακοίνωση | Υποψηφιότητα για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Ποιοι Είμαστε

Δεν είμαστε οι υποψήφιοι που έχετε συνηθίσει. Η ενασχόλησή μας με τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών είναι μια φυσική προέκταση της επαγγελματικής μας καθημερινότητας και όχι κάποιων ανομολόγητων πολιτικών φιλοδοξιών. Εκεί διαφέρουμε με τους άλλους.
Αφορμή της εμπλοκής μας στα κοινά στάθηκε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στις γενικές συνελεύσεις του Φεβρουαρίου 2012 και στο οποίο είχαν εμπλακεί ορισμένοι από εμάς: Όταν δείξαμε στον κύριο Αδαμόπουλο τις πάνω από 100 υπογραφές δικηγόρων που προέβαλλαν μερικά ερωτήματα σχετικά με την διαχείριση των οικονομικών, ο νυν πρόεδρος μας πέταξε πίσω το χαρτί κάνοντας περιφρονητικό σχόλιο για τα ερωτήματά μας. Όταν ξανάμαζέψαμε ηλεκτρονικά υπογραφές φέτος τον Ιούνιο για να ζητήσουμε να εξορθολογιστούν τα οικονομικά του Συλλόγου π.χ. με αίτημα να μειωθούν οι εισφορές του Συλλόγου για την έκδοση ταυτότητας και άλλα αντίστοιχα ζητήματα μείωσης άσκοπων δαπανών, πάλι εισπράξαμε παγερή αδιαφορία.  Όμως δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση γιατί τα οικονομικά του συλλόγου επηρεάζουν την τσέπη όλων μας.
Δεν έχουμε όλοι την πολυτέλεια να αδιαφορούμε όταν μας ζητάει ο ΔΣΑ χρήματα για υπηρεσίες που δεν χρειάζονται ή που θα μπορούσαν να προσφερθούν φθηνότερα.
Τα χρήματα του ΔΣΑ είναι περιουσία όλων των δικηγόρων και ο κάθε πρόεδρός του έχει υποχρέωση να τα διαχειριστεί υπέρ όλων μας δίνοντας λογαριασμό για τις επιλογές του.  Η λογοδοσία δεν είναι χάρη για να παρακαλάμε, είναι υποχρέωση.
Πάνω σε αυτή την βάση, και με αυτές τις εμπειρίες αποφασίσαμε να μην αναζητήσουμε μεσολαβητές στην εκπροσώπησή μας στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Έχουμε κουραστεί από την εκκωφαντική απουσία των «επαγγελματιών» του είδους,  και συνειδητά επιλέγουμε να ασχοληθούμε όχι γιατί μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες του Διοικητικού Συμβουλίου (άλλωστε η σοβαρή και έντιμη ενασχόληση με τα κοινά είναι βάρος και όχι όφελος) αλλά γιατί θέλουμε πάνω απ’ όλα να ακουστεί η φωνή μας. Μια φωνή αγανάκτησης αλλά και πρότασης.
Είμαστε μια ομάδα νέων δικηγόρων που σχηματίστηκε διαμορφώνοντας τα αιτήματα που θα δείτε στο πρόγραμμά μας. Για αυτό  δίνουμε προτεραιότητα στα προβλήματα και τις λύσεις τους, όχι στα πρόσωπα. Αυτά θα αναδειχθούν ανάλογα με την ικανότητα να δώσουν λύσεις.
Και εδώ βρίσκεται η διαφορά μας: Οι παλαιάς κοπής συνδικαλιστές προτάσσουν τα πρόσωπα που θα φέρουν τους ψήφους.  Η νέα γενιά δικηγόρων αντιστρέφει τους όρους. Προτάσσουμε τις λύσεις και τα πρόσωπα θα είναι οι εκφραστές τους.
Παρά το γεγονός ότι η ομάδα μας έχει ήδη εξασφαλίσει τον απαραίτητο αριθμό υποψηφίων για να κατεβεί αυτόνομα, δεν έχουμε κλείσει το ψηφοδέλτιο. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που σκέφτονται σαν εμάς. Όποια λοιπόν ομάδα δικηγόρων ή συσπείρωση θεωρεί ότι συμφωνεί στις βασικές αρχές μας και αποδέχεται το πρόγραμμά μας είναι ευπρόσδεκτη να συνεργαστεί μαζί μας διατηρώντας την ιδιαιτερότητά της. Αν μάλιστα θέλει να προσθέσει στοιχεία στο πρόγραμμά μας  που δεν έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές μας, τόσο το καλύτερο.
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο 697.191.79.50
Η βασική ομάδα υποψηφίων συμβούλων ΔΣΑ 
Αθανασόπουλος Λευτέρης
Ζαγκλής Βαγγέλης
Κατσαρού Ουρανίου
Κλειώσης Χρήστος
Σκαπινάκης Θεόδωρος Ορέστης
Χασιώτης Παναγιώτης

Σχόλια