ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Η ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ; ΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΕΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ;



ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Η ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ; ΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΕΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ;

Ας τα δούμε αναλυτικά, θα προσπαθήσω να σας δώσω μία εικόνα και για τα δύο και θα πω την γνώμη μου και τι επέλεξα εγώ. Μη ξεχνάμε ότι στην σημερινή διαδικτυακή εποχή ο δικηγόρος πρέπει να έχει ηλεκτρονική παρουσία. Οι περισσότεροι πολίτες αναζητούν στο διαδίκτυο για Δικηγόρους κλπ.
σχετικό άρθρο για την διαφήμιση των Δικηγόρων πατήστε εδώ Διαφήμιση Δικηγόρων : τι προβλέπει ο Νόμος και Κώδικας Δικηγόρων , το διαβάζουμε πριν φτιάξουμε το οτιδήποτε και επίσης ρωτάμε στον Δικηγορικό μας Σύλλογο, αφού πλέον με τον νέο Κώδικα Δικηγόρων δηλώνουμε τις επαγγελματικές μας ιστοσελίδες.

Ας τα δούμε :

1. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ WEB SITE


  Ιστοσελίδα


  • Η ιστοσελίδα είναι το γνωστό web site που αγοράζεις ένα domain που προσδιορίζει ποιος είσαι πχ ….lawoffice.gr ή ακόμα και .com , .eu κλπ επιλέγεις μια εταιρία σχεδιαστών ιστοσελίδων και φιλοξενίας αυτών και με ένα μηνιαίο κόστος σου φτιάχνουν τον διαδικτυακό σου χώρο. Σε αυτόν έχεις ανεβάσει τα στοιχεία που θες , όνομα,  διεύθυνση , στοιχεία επικοινωνίας αλλά και τομείς δικαίου που αναλαμβάνεις.
  • Η ιστοσελίδα αυτή έχει κόστος ανάλογα του όγκου πληροφοριών που επιθυμείς να ανεβάσεις αλλά και των επισκεπτών αυτής.
  • Προσφάτως δικηγορικοί σύλλογοι, όπως Αθηνών και Θεσσαλονίκης, προσφέρουν στα μέλη τους δωρεάν domain και φιλοξενία web hosting για έναν χρόνο ώστε οι συνάδελφοι να εξοικειωθούν και να ξεκινήσουν διαδικτυακή παρουσία χωρίς αρχικά έξοδα.
  • πχ η ιστοσελίδα είναι κάπως έτσι http://www.dspatras.gr/v2/ , http://www.dsa.gr/



Ιστολόγιο BLOG (blawg των Νομικών)

Ιστολόγιο


  • Το Ιστολόγιο είναι όπως μια ιστοσελίδα αλλά δεν είναι στατικό. Στατικό σημαίνει ότι σε κάθε σελίδα δείχνει συγκεκριμένα άρθρα ή πληροφορίες.
  • Το Ιστολόγιο σου δίνει την δυνατότητα να ανεβάζεις είτε δικά σου Νομικά-Δικηγορικά άρθρα είτε άρθρα από άλλους διαδικτυακούς τόπους που θεωρείς ότι ενδιαφέρουν τους αναγνώστες σου.
  • πχ δείτε αυτά που έχω φτιάξει να πάρετε μία ιδέα  http://www.helleniclawyer.eu/http://dspatras-news.blogspot.gr/http://greeklawyerscooknchef.blogspot.gr/ και https://nomikostypos.wordpress.com/
Τα 3 πρώτα είναι στην διαδικτυακή πλατφόρμα του blogger και είναι εντελώς δωρεάν το μόνο που αγόρασα είναι το domain .eu, όποιος το θυμάται πριν κατέληγε σε blogspot, όπως του dspatras-news. Η διαφορά ήταν γιατί ήθελα να δώσω πιο σύντομο link. 
Το τρίτο είναι επίσης δωρεάν στο wordpress.com αλλά αν κάνω αλλαγές πρέπει να αρχίσω να πληρώνω.

Δείτε και αυτό το ιστολόγιο συναδέλφου στον blogger με δικό του domain :
http://nasioudis.com/
Εγώ προτείνω την πλατφόρμα του blogger, ανήκει στην google και είναι πολύ εύχρηστο, επίσης στις μηχανές αναζήτησης ανιχνεύεται όπως κάθε ιστοσελίδα. Τα πρότυπα του είναι λίγα και ίσως κάπως ξεπερασμένα αλλά υπάρχουν πολλά δωρεάν στο διαδίκτυο να αλλάξετε ή να αγοράσετε σε πολύ μικρό κόστος πχ 10 ευρώ . Είναι seo friendly και mobile έτοιμο ώστε και σε κινητά ή tablets να βγαίνει μορφοποιημένο.
Το wordpress αν το ξεκινήσετε θα δείτε ότι είναι μεν πολύ δυνατό εργαλείο, αλλά στο δωρεάν δεν έχει τις αλλαγές που κάνεις με τον blogger.
Αν κάποιος λοιπόν θέλει να φτιάξει τον διαδικτυακό τόπο του, ώστε να μην είναι απλά μόνο για παρουσίαση αλλά να μπορεί να ανεβάζει άρθρα , νόμους και ότι άλλο θεωρεί χρήσιμο για αυτούς που στοχεύει, θεωρώ ότι με τον blogger θα μείνει ικανοποιημένος.

* Εάν ασχοληθεί κάποιος λίγο με το ιστολόγιο του στον blogger μπορεί να το διαμορφώσει μόνος του χωρίς βοήθεια, θέλει λίγο κόπο και χρόνο. Όμως τα πιο πολλά widget τα έχει ήδη διαθέσιμα και τα τοποθετείτε σε χρόνο δευτερολέπτων.
* Τα χρώματα του θέματος που θα επιλέξετε αλλάζουν πολύ εύκολα και ο σχεδιασμός εν γένει.
* Δεν χρειάζεται να αγοράσετε domain η μορφή του ιστολογίου σας θα είναι πχ ….lawoffice.blogspot.gr και είναι το ίδιο επιτυχημένο για αρχή αφού στη αναζήτηση των μηχανών google, bing κλπ ανιχνεύεται και ο τίτλος του Ιστολογίου πχ Δικηγορικό Γραφείο Πάτρα........ αλλά και το  ….lawoffice ( κάντε μία αναζήτηση και θα δείτε πως βγαίνει το Νομικό Ιστολόγιο ή το Δικηγορικό Ιστολόγιο ή με λέξη λήμμα πχ αντιγράψτε και κάντε αναζήτηση αυτό το άρθρο  : "Πως να γράψουμε ένα Δικόγραφο? Χρειάζεται Δικηγόρος?"

Ελπίζω να βοήθησα και να επιλέξετε ότι σας είναι πιο εύχρηστο και ενδιαφέρον.
Σε επόμενο άρθρο θα κάνω περιγραφή πως ανεβάζουμε ή αλλάζουμε ένα widget πχ ρολόι ή εικόνα με link.
Μη ξεχάσω, υπάρχουν δωρεάν site που μπορείτε να φτιάξετε Ιστοσελίδα όπως πχ το http://www.weebly.com/ κλπ δείτε το αν θέλετε κάτι δωρεάν και γρήγορο ως ιστοσελίδα, παράδειγμα αυτό που έφτιαξα για το δικό μου γραφείο : http://derekislawoffice.weebly.com/

Σχόλια