Έχασα το κινητό μου πως μπορώ να το βρω? Android smartphone.

Έχασα το κινητό μου πως μπορώ να το βρω? Android smartphone.
Πολλοί φίλοι και συνάδελφοι έχει τύχει να χάσουν το κινητό τους με λογισμικό android και με ρωτούν πως θα το βρουν. 

Είναι γεγονός ότι αν το ξεχάσαμε κάπου οκ ίσως το βρούμε, αλλά αν μας το έκλεψαν είναι δύσκολο να βρεθεί , αλλά θα σας περιγράψω εδώ την διαδικασία της  google με την εφαρμογή   που έχει εγκαταστήσει στα κινητά μας με λογισμικό android και είναι κάποια λύση ώστε να βρούμε το κινητό μας, έστω να το εντοπίσουμε.

Στο κινητό μας υπάρχει εγκατεστημένη η εφαρμογή Android Device Manager στα ελληνικά Διαχείριση συσκευής Android.


Το πρώτο βήμα είναι να ενεργοποιήσουμε αυτή την εφαρμογή στο κινητό μας :



"Βήμα 1: Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τη Διαχείριση συσκευής Android
Για να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση συσκευής Android, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη και ότι η συσκευή σας έχει συσχετιστεί με το Λογαριασμό σας Google. Εάν έχετε ένα tablet με πολλαπλούς χρήστες, ο έλεγχος αυτής της ρύθμισης είναι διαθέσιμος μόνο στον ιδιοκτήτη της συσκευής.
  1. Εντοπίστε τις "Ρυθμίσεις Google" σε ένα από αυτά τα μέρη (ανάλογα με τη συσκευή σας):
    • Ανοίξτε μια ξεχωριστή εφαρμογή με την ονομασία "Ρυθμίσεις Google" Ρυθμίσεις Google
    • Στην κύρια εφαρμογή "Ρυθμίσεις", κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Google
  2. Πατήστε το στοιχείο Ασφάλεια.
  3. Στην ενότητα "Διαχείριση συσκευής Android", ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τον Απομακρυσμένο εντοπισμό της συσκευής και την επιλογή Να επιτρέπεται το απομακρυσμένο κλείδωμα και η διαγραφή
Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο Λογαριασμό σας Google στη συσκευή σας, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση συσκευής Android."

Αφού το κάνουμε αυτό το δεύτερο βήμα είναι : "η πρόσβαση τοποθεσίας να είναι ενεργοποιημένη" :
  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις της συσκευής σας Ρυθμίσεις.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε το στοιχείο Τοποθεσία.
  3. Στην κορυφή, πατήστε την ένδειξη Απενεργοποιημένη για να κάνετε εναλλαγή σε Ενεργοποιημένη.

Τρίτο βήμα είναι να ελέγξουμε ότι η Διαχείριση συσκευής Android μπορεί να εντοπίσει την συσκευή για να το κάνουμε αυτό πάμε σε αυτή την διεύθυνση android.com/devicemanager και ελέγχουμε ότι όλα είναι εντάξει και ανιχνεύεται το κινητό μας.


Αφού το βρει εμφανίζεται αυτό  :



Όπως βλέπουμε έχει βρει το κινητό μου και μου δίνει και 3 επιλογές :

1. Κλήση
2. Κλείδωμα
3. Διαγραφή

Σημείωση εδώ ότι πρέπει η τοποθεσία να είναι πάντα ενεργοποιημένη αλλιώς δεν θα λειτουργήσει αυτό, επίσης ξέρω ότι είναι κατανάλωση μπαταρίας αλλά αξίζει γιατί τουλάχιστον έτσι έχουμε μία επιλογή να κάνουμε κάτι αν το χάσαμε ή αν μας το έκλεψαν...
Αν το έκλεψαν βέβαια και ξέρουν πιθανόν να το κλείσουν και να περάσουν άλλη rom ώστε να μην ανιχνευθεί η συσκευή αφού η διαδικασία αυτή προϋποθέτει στο κινητό ενεργό λογαριασμό google, ήτοι αυτόν που βάλαμε όταν αγοράσαμε το  κινητό μας, ώστε να έχουμε πρόσβαση στο play store, email κλπ.
Όμως πιστεύω ότι αυτό δύσκολα θα το κάνει κάποιος γιατί προϋποθέτει πολύ καλές γνώσεις , να  βρει το λογισμικό για το κινητό μας ( το κάθε "έξυπνο" κινητό έχει ειδική διαδικασία και αν έχετε κινητό κατασκευής από 2014 και μετά δύσκολα θα προλάβει να το κάνει)  και αναγκαστικά μόλις το ανοίξει θα το βρείτε και θα του το κλειδώσετε...

Αυτά ελπίζω να σας βοηθήσει αυτό το άρθρο, να σας δώσει έστω μία ελπίδα ότι αν χάσετε ή σας κλέψουν το κινητό θα μπορέσετε να κάνετε κάτι.
Tip αν έχετε ενεργοποιήσει αυτό που περιγράφω για να το βρείτε απλά πληκτρολογήστε στην μηχανή αναζήτησης google find my phone

Αν θέλετε με κινητό να το βρείτε δείτε το video που εφτιαξα :


Share your ❤ 



Σχόλια