Δήλωση Δημήτρη Βερβεσού για την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την αντισυνταγματικοτητα των περικοπών των αποδοχών δικαστικών και ενστόλων .

ο Δικηγόρος Δημήτρης Βερβεσός και Σύμβουλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προέβη στην ακόλουθη Δήλωση μετά την απόφαση του ΣτΕ :



"Με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών των αποδοχών δικαστικών και ενστόλων θέλω από τη μια να εκφράσω την πλήρη συμφωνία μου με την αντισυντ/τα της άνω περικοπής και να συγχαρώ δικαστικούς και ένστολους για τη δικαίωση του αγώνα τους. Από την άλλη δε αναμένω να αναγνώσω το σκεπτικό της αναφορικά με την μη εφαρμογή -εν προκειμένω-του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ , βάσει ερμηνευτικής προσέγγισης του οποίου κρίθηκαν συνταγματικές οι περικοπές μισθών και συντάξεων των λοιπών δημοσίων υπαλλήλων στην 668/12 απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Το " δημόσιο συμφέρον"δεν είναι ακορντεόν και η Δικαιοσύνη πρέπει να ΠΕΙΘΕΙ για την ορθότητα των αποφάσεων της,καθόσον απονέμεται " εν ονόματι (ΟΛΟΥ )του Ελληνικού Λαού" και ουχί μερίδας του,ώστε να διατηρείται η δικαιοπολιτική ισορροπία!"

Σχόλια