Επιστολή Συντονιστικής προς Διοικητή ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλο


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

  Προς                                                                                                  Αθήνα, 14.2.2014
 Τον Διοικητή του ΙΚΑ                                                                       Αρ. Πρωτ. 1
 κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κύριε Διοικητά,
            Ήρθε στα χέρια μας το Συμφωνητικό που προτείνετε στους συνεργαζόμενους δικηγόρους με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
            Τα αισθήματα που μας διακατέχουν είναι αρχικά έκπληξη και στη συνέχεια αγανάκτηση.
            Με το Συμφωνητικό αυτό εκμεταλλεύεστε την προνομιακή σας θέση ως εργοδότης απέναντι στους συνεργαζόμενους δικηγόρους με τρόπο προκλητικό, παραβαίνοντας όχι μόνο τους νόμους του κράτους και τα  συναλλακτικά  ήθη, αλλά και κάθε έννοια ηθικής.
            Με το Συμφωνητικό αυτό, εκμεταλλεύεστε την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και εκβιάζετε τους δικηγόρους που και αυτοί έχουν υποστεί ως επαγγελματίες την οικονομική κρίση.
            Αν θέλετε να εκπληρώσετε τις οικονομικές υποχρεώσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και να το διασώσετε από την οικονομική κατάρρευση που το οδήγησαν οι πολιτικές που και εσείς προσωπικά ακολουθήσατε τα τελευταία 30 χρόνια, να απαιτήσετε από το κράτος να σας καταβάλει αυτά που σας οφείλει και να μην προσπαθείτε νε εφαρμόσετε εργασιακό μεσαίωνα στους συνεργαζόμενους δικηγόρους.
            Με ποιο δικαίωμα καταστρατηγείτε τον Κώδικα Δικηγόρων που ψηφίστηκε  τρεις μήνες πριν και επιχειρείτε ουσιαστικά να τον ακυρώσετε;
Με ποιο δικαίωμα  ζητάτε ειδική συμφωνία στις αμοιβές, κατώτερη από τις νόμιμες αμοιβές του Κώδικα Δικηγόρων; Η διάταξη για την έγγραφη συμφωνία δεν θεσπίστηκε για να εκβιάζονται και να απειλούνται οι δικηγόροι από τον οικονομικά ισχυρό εντολέα.
Με ποιο δικαίωμα ζητάτε να συνομολογήσουν και να συναποδεχτούν οι συνάδελφοι ότι το κατάπτυστο αμοιβολόγιο που  συντάξατε αυθαίρετα και προκλητικά  όπως και η μη εφαρμογή του Κώδικα Δικηγόρων είναι εύλογο και σύννομο με τα χρηστά και συναλλακτικά ήθη;
            Με ποιο δικαίωμα απαιτείτε από τους συνεργαζόμενους δικηγόρους να παραιτηθούν από τη νόμιμη αποζημίωσή τους σε περίπτωση που αρθεί  η συνεργασία τους με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ  και να μην καταγγείλουν την σύμβασή τους με βάση τη διάταξη του Αστικού Κώδικα για κατάχρηση δικαιώματος.
Τέλος με ποιο δικαίωμα εσείς ( είπε άραγε ο Νομοθέτης) καταργείτε διάταξη αναγκαστικού δικαίου και ορίζετε αναδρομική ισχύ στο κατάπτυστο συμφωνητικό σας;
Ποιος νομίζετε ότι είστε;
Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε όλα αυτά;
Πως μπορείτε νε νομίζετε ότι η Ελλάδα μας έγινε με τις πολιτικές σας και τη δική σας ευθύνη Αφρικανική ή Ασιατική χώρα σκλάβων εργαζομένων;
Κύριε Διοικητά,
Σας καλούμε αμέσως μόλις λάβετε το παρόν έγγραφο να ανακαλέσετε το  παράνομο συμφωνητικό που προσπαθείτε να επιβάλετε στους συνεργαζόμενους δικηγόρους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Σε αντίθετη περίπτωση θα λάβουμε άμεσα κάθε αναγκαίο μέτρο για την προάσπιση των συμφερόντων των συνεργαζόμενων δικηγόρων και την τήρηση του Κώδικα Δικηγόρων, αποτρέποντας τους εκβιασμούς σας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ.
ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ.
ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ.

                                                 ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ                                                          
 ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΜ. ΒΑΛΕΡΓΑΚΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 ΣΤΕΛΙΟΣ Ι. ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ       
πηγή : dslar.gr

Σχόλια