Θάνος Αμπατζής Δικηγόρος Πατρών




Συνάδελφοι,


μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί κανείς να εκλάβει την εμμονή του Δ.Σ του Συλλόγου μας να πραγματοποιηθεί το προσεχές διήμερο Παρασκευής - Σαββάτου η διημερίδα για τον νέο Κ.Πολ.Δ.


Δεν νοείται από τη μια μεριά να απέχουμε (και με απόφαση του δικού μας Προέδρου στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων), ζητώντας να αποσυρθεί ή άλλως να αναβληθεί η εφαρμογή των απαράδεκτων διατάξεων που η Κυβέρνηση ψήφισε με τις οδηγίες της Τρόικας ή "θεσμών",  όπως ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει παραδεχτεί και από την άλλη μεριά να συζητάμε για το πώς θα εφαρμόσουμε τον Κώδικα αυτό.  Μη μου πει κανείς ότι η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί από καιρό και δεν είναι εύκολη η ματαίωση ή αναβολή της. Θυμίζω ότι ο Σύλλογός μας στο παρελθόν το έχει κάνει.

Υπάρχει καιρός μετά το τέλος της απεργίας και αν οι στόχοι μας δεν επιτευχθούν (ή μήπως οι στόχοι της απεργίας τίθενται για τα μάτια του κόσμου;) να επανέλθουμε. Έτσι θα δοθεί το απαραίτητο βήμα στην κ. Απαλαγάκη, εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς και επικεφαλής των νομικών  υπηρεσιών και Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου της Τράπεζας αυτής να μας διαφωτίσει για τον τρόπο που εμπνεύστηκε και εισηγήθηκε ως μέλος της Επιτροπής του νέου Κώδικα τις "φιλολαϊκές" και παράλληλα "τραπεζοκτόνες" διατάξεις στο κεφάλαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης του Κ.Πολ.Δ.

Θα δοθεί λοιπόν η ευκαιρία στον Σύλλογό μας να "δοξάσει" την εν λόγω κυρία στο μέλλον και όχι σήμερα που είμαστε σε απεργία και εξαιτίας της. Να δοξάσει επίσης και τους λοιπούς εμπνευστές του Κώδικα αυτού, όπως τον κ. Κράνη, τον κ. Βγόντζα και τα υπόλοιπα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής. Βέβαια καταλαβαίνω ότι η κ. Απαλαγάκη βρέθηκε μπροστά σε σύγκρουση συμφερόντων και φυσικά επέλεξε εκείνα της τράπεζας την οποία εκπροσωπεί.

Αλλά ας αφήσουμε την κ. Απαλαγάκη και ας επανέλθουμε στην στάση που οφείλει να κρατήσει ο ιστορικός σύλλογός μας και να αποτρέψει έστω και την τελευταία στιγμή το φιάσκο. Αν το Δ.Σ αρνηθεί να πράξει το αυτονόητο εναπόκειται σε μας με την παταγώδη απουσία μας στις εκδηλώσεις αυτές να αντιδράσουμε όπως μας αξίζει.  



--

Θάνος Αμπατζής

Σχόλια