Αλλαγή ώρας 2016 new

Αλλαγή ώρας 2016 new
Η αλλαγή ώρας θα έχει ως εξής:
Για το 2016 η θερινή  ώρα  θα εφαρμοστεί στις  03.00 π.μ.  ώρα  της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 27 Μαρτίου,  οπότε  και θα  γυρίσουμε  τους Δείκτες  των Ρολογιών  μας μια  ώρα μπροστά .
Θα Αλλάξει  σε Χειμερινή στις 04.00 ώρα  της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 30 Οκτωβρίου  2016 Οπότε και  θα  γυρίσουμε  πάλι  μία  ώρα πίσω τα ρολόγια μας.

Η αλλαγή της ώρας επηρεάζει το βιολογικό ρολόι του οργανισμού μας, το οποίο είναι γνωστό και ως κιρκάδιο ρολόι, αυτό αξιοποιεί το φως του ήλιου ώστε να συγχρονίζεται με το περιβάλλον μας καθώς αλλάζουν οι εποχές. Η μετάβαση αυτή στη θερινή ώρα επηρεάζει αυτή τη διαδικασία.


Πρέπει λοιπόν να προετοιμασου με όσο το δυνατόν καλύτερα τον οργανισμό μας, να βάλουμε από Παρασκευή πχ το ξυπνητήρι λίγα λεπτά νωρίτερα ώστε η απώλεια της μια ώρας ύπνου να μην την καταλάβουμε βιολογικά. Να κοιμηθούμε με λιγότερο φως και συσκευές γύρω μας ώστε η ποιότητα του ύπνου να είναι καλή. Επίσης από Παρασκευή ας μειώσουμε τον καφέ και το Σάββατο ας ξαπλώσουμε νωρίτερα από το συνηθισμένο ώστε να μην νιώσει ο οργανισμός μας την απώλεια του ύπνου. 

Σχόλια