Πρόταση του "Έλληνας Δικηγόρος" (helleniclawyer.eu) προς Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για πανελλήνια βάση δεδομένων Νομολογίας και Νομοθεσίας.

Πρόταση του "Έλληνας Δικηγόρος" (helleniclawyer.eu) προς Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για πανελλήνια βάση δεδομένων Νομολογίας και Νομοθεσίας.

Πριν από μερικά χρόνια δόθηκε σε πολλούς δικηγορικούς συλλόγους, η πρόσβαση στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών του ΔΣΑ «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ» :


  • Μία βάση δεδομένων που πραγματικά είναι σε ποιότητα και ποσότητα ισάξια και αντάξια των προσδοκιών του δικηγορικού σώματος.
  • Η λειτουργία της εδώ και 19 έτη βελτιώνεται συνεχώς και παρέχει υψηλού επιπέδου ηλεκτρονικές υπηρεσίες στον Έλληνα νομικό και στον Έλληνα πολίτη.
  • Για εμάς τους δικηγόρους, που εισερχόμαστε με κωδικό και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πλήρως την βάση δεδομένων νομολογίας και νομοθεσίας, είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο στην καθημερινότητα μας.

Αφού λοιπόν
ο  Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών από 1/1/2012 την Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών, την αναμορφώνει πλήρως, θέτοντας σε λειτουργία σειρά ηλεκτρονικών υπηρεσιών, αναβαθμισμένων και συμβατών με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, θεωρώ ότι οι δικηγορικοί σύλλογοι μπορούν και πρέπει να χρηματοδοτήσουν αυτή την προσπάθεια και να δοθεί σε όλους τους δικηγόρους πανελλήνια η πρόσβαση, η χρήση αλλά και να βοηθήσουν όλοι οι σύλλογοι να γίνει η πρώτη πανελλήνια βάση νομολογίας και νομοθεσίας όπου οι Έλληνες πολίτες θα έχουν πρόσβαση.

Η πρόταση μου έρχεται σε μία κρίσιμη καμπή του δικηγορικού λειτουργήματος, σε μία στιγμή για τα οικονομικά δεδομένα των συναδέλφων και των συλλόγων μας. 
Αν αναλογιστούμε ότι σε  συλλόγους των 700+ δικηγόρων η χρήση άλλων βάσεων δεδομένων κοστίζει περίπου στα 24000 και πολλές φορές δεν μπορούμε να τα καλύψουμε, αν δίναμε λοιπόν πχ 3000 ευρώ στον ΔΣΑ «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ», ή όποιο ποσό μπορεί να αντέξει ένας σύλλογος, τότε θα είχαμε ένα πανίσχυρο εργαλείο  με πανελλήνια πρόσβαση όλων των δικηγόρων.
* και να φτιάξουμε εφαρμογή για κινητά ή να το κάνουμε mobile friendly
Πέτρος Ντερέκης
Δικηγόρος Πατρών


Σχόλια