Πως μπορούμε να βρούμε σε ποιον πάροχο ανήκει ένας αριθμός κινητού;

Πως μπορούμε να βρούμε σε ποιον πάροχο ανήκει  ένας αριθμός κινητού;
Τα τελευταία χρόνια αρκετοί συμπολίτες μας στην Ελλάδα έχουν καταφύγει στην επιλογή του καρτοκινητού, ανάλογα με τις ανάγκες τους ενεργοποιούν πακέτα ομιλίας.
Η κάθε εταιρία προσφέρει  πακέτα ομιλίας για όλους αλλά και για κινητά του δικτύου της, συνήθως με περισσότερο χρόνο ομιλίας και μηνυμάτων για το δίκτυό της.
Ο δωρεάν χρόνος προς όλους ποικίλει ανάλογα την εταιρία.
Όταν θέλουμε να καλέσουμε ένα κινητό αναρωτιόμαστε σε ποιόν πάροχο ανήκει, ώστε να ξέρουμε εάν ο χρόνος ομιλίας μας θα είναι αρκετός.
Αυτό είναι πλέον εφικτό μέσω της ιστοσελίδας foritotita .


Η διαδικασία είναι απλή, ταχύτατη και σε δευτερόλεπτα μας δείχνει σε ποιόν πάροχο ανήκει ο αριθμός που θέλουμε να καλέσουμε.
Δείτε στο βίντεο που ετοίμασα πόσο γρήγορο είναι :

Έτσι εκ των προτέρων μπορούμε να υπολογίσουμε εάν ο χρόνος ομιλίας μας είναι αρκετός ή όχι.

Στο σημείο αυτό βάζω και την 17η ερώτηση από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ όσον αφορά την Φορητότητα Αριθμών:

"Πώς μπορώ να γνωρίζω το δίκτυο στο οποίο ανήκει ένας αριθμός και σε τι μου χρησιμεύει αυτό;
Με τη φορητότητα, τα πρώτα ψηφία του τηλεφωνικού αριθμού δεν δηλώνουν πλέον την εταιρεία (πάροχο) που ανήκει ο καλούμενος. Ως αποτέλεσμα, ο συνδρομητής δεν δύναται να γνωρίζει αν καλεί αριθμό που ανήκει στο ίδιο (on-net) ή σε άλλο (off-net) δίκτυο, ώστε να εκτιμήσει την αντίστοιχη χρέωση. Για το λόγο αυτό ο διαχειριστής της βάσης δεδομένων φορητότητας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την ΕΕΤΤ, δημιούργησε μια web εφαρμογή, με την οποία μπορεί οποιοσδήποτε να πληροφορηθεί τον πάροχο που εξυπηρετεί τη σύνδεση ενός αριθμού. Εκτός από τη διαφάνεια της χρέωσης, η γνώση του παρόχου στον οποίο ανήκει ένας αριθμός μπορεί να βοηθήσει και σε άλλες περιπτώσεις, όπως π.χ. στην περίπτωση υποβολής ενός παραπόνου για αριθμό υψηλής χρέωσης στην εταιρεία που διαθέτει τον αριθμό, στην περίπτωση που ο συνδρομητής θέλει να διαπιστώσει εάν ο αριθμός του μεταφέρθηκε σε άλλο πάροχο κα.. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή από εδώ."

Σχόλια