ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Δ.Ε/ΤΑΝ/ΕΤΑΑ 2015-2016

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Δ.Ε/ΤΑΝ/ΕΤΑΑ 2015-2016


"ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Δ.Ε/ΤΑΝ/ΕΤΑΑ 2015-2016

1. Αγωγή κατά ΤτΕ και Ελληνικού Δημοσίου για τα 571 εκ. ευρώ του PSI για το ΤΑΝ και τα 238 εκ. ευρώ για την ΤΕΑΔ που κατατέθηκε ενώπιον του ΠΠΑ με τη νέα διαδικασία από το γραφείο Μωράτη- Πασσάς μετά από σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

2
. Προωθήσαμε τη νομοθετική απελευθέρωση της εμπλοκής που είχε παρουσιαστεί από τις προηγούμενες ηγεσίες των Υ.Ε.Κ.Α και κίνηση άμεσα της διαδικασίας επαναλειτουργίας με δημόσια εθνική διαγωνιστική διαδικασία μίσθωσης του ξενοδοχείου ESPERIA, του κοσμήματος αυτού της περιουσίας του Ταμείου, ένα ξενοδοχείο 800 περίπου κλινών στην καρδιά του αστικού οικοδομικού ιστού της πόλης που 10 και πλέον χρόνια παρέμενε κλειστό και ρήμαζε, μέρα τη μέρα , χρεώνοντας άσκοπα το Ταμείο με βάρη φορολογικά , συντήρησης , φύλαξης , επισκευών και χωρίς να αξιοποιείται επ’ ωφελεία της περιουσίας του, αλλά εις βάρος αυτής.

3. Αποδεχτήκαμε με αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής τις προσφυγές όλων των ασφαλισμένων μετά την 1.1.1993, που είχαν ασκηθεί μέχρι την 31.12.2015 για υπαγωγή σε κατώτερη ασφαλιστική κλάση με βάσει τις διατάξεις του ν. 4321/2015 για τα δύο χρόνια 2015-2016, παρά την αναδρομική, μη σύννομη, κατάργηση της σχετικής διάταξη με το 4337/2016 , με αποτέλεσμα να μπορέσουν να καταβάλλουν μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές κατά 2.500€ σε αυτή τη συγκυρία , είτε οι αιτήσεις είχαν κατατεθεί πρίν είτε μετά την δημοσίευση του νόμου , και πάντως εντός του χρόνου ισχύος του.

4. Επιτύχαμε με αποφάσεις της σημερινής ηγεσίας του Υ.Ε.Κ.Α χρηματοδότηση του Ταμείου με 60 εκατομμύρια € από τον ΑΚΑΓΕ για κάλυψη συνταξιοδοτικών αναγκών του Ταμείου, από τα 70 εκατομμύρια € που περίπου έχει λάβει μέχρι σήμερα αυτός από μας στις εποχές των «παχιών αγελάδων» με διάσωση αντίστοιχη των αποθεματικών του Ταμείου.

5. Εκπονήσαμε σχέδιο Υ.Α. για το επίδομα ανεργίας προς ενίσχυση χαμηλότερων εισοδηματικών κατηγοριών νομικών, ανέργων, ανίκανων προς εργασία, ασθενών και εν γένει αδυνάτων ομάδων ασφαλισμένων από τον Λογαριασμό Αλληλεγγύης που τηρείται στον ΟΑΕΔ και έχει μέχρι και σήμερα συγκεντρώσει πάνω από 15 εκατομμύρια € αποθεματικό από τα 120€ που καταβάλλουν ετησίως οι ενεργοί ασφαλισμένοι του Ταμείου μαζί με την ασφαλιστική της εισφοράς ,η έγκριση της οποίας εκκρεμεί εισέτι .

6. Χορήγηση του βρεφονηπιακού επιδόματος και στους άντρες γονείς κατ’ εφαρμογή της αρχής της ισότητας των δύο φύλων αποδεχόμενοι σχετική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και γνωμοδότηση του Συνηγόρου του Πολίτη, τιμώντας έτσι τη θεσμική λειτουργία του (Καμίνης).

7. Κατάρτιση σύμβασης με την Τράπεζα Αττικής για αποφυγή εξόδου από την υπαγωγή στην ρύθμιση του ν.4321/2015 και άνοιγμα ειδικού λογαριασμού για χορήγηση δανείων μέσω πιστωτικής κάρτας, κατ’ εξαίρεση των capital control, σε 12 ή 24 άτοκες μηνιαίες δόσεις, τη στιγμή που οι ρυθμίσεις της «νέας αρχής» του νόμου 4285/2015 που προέβλεπε μόνο 12 και δή έντοκες δόσεις.

8. Παράταση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών έως τις 26/8/2015 για τις ασφαλιστικές εισφορές του έτους 2014 και έως τις 30/11/2016 για τις ασφαλιστικές εισφορές του έτους 2015 για πρώτη φορά στα χρονικά του Ταμείου Νομικών με δεδομένο ότι μέχρι τώρα αυτές εξικνούντο μέχρι τις 30/6/2016.

9. Διεκπεραίωση τεράστιου όγκου αιτήσεων για υπαγωγή στις ενεργητικών προγραμμάτων ρυθμίσεις του ν4321/2015 (100/δόσεις) για 20.000ασφαλισμένους, σε σύντομο χρονικό διάστημα για τα δεδομένα του Ταμείου .

10. Δημιουργία ηλεκτρονικής σελίδας δημοσίευσης πλειστηριασμών καταργούμενης της κοστοβόρου και αναχρονιστικής μεθόδου της δημοσίευσης μέσω του ΔΔΔ και του τοπικού περιφερειακού τύπου .

11. Απεμπλοκή της χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος με επανυπολογισμό του σχετικού μαθηματικού τύπου σε όσους ασφαλισμένους δικαιούνται την άνω παροχή και είχε «παγώσει» η χορήγηση της άνω από τον Σεπτέμβριο του 2013.

12. Παράταση της διάθεσης ενσήμων ώστε να καλύψουν οι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές τις ουρές που τους έλειπαν.

13. Διατήρηση των δανείων σε εμμίσθους και παροχή κοινωνικού τουρισμού σε συνταξιούχους σε πείσμα των καιρών, μία πολύ δυσμενή συγκυρία για τα οικονομικά του Ταμείου, πιστού στην 88ετή παράδοση του Ταμείου στην χορήγηση των παροχών αυτών.

14. Πρόνοια ώστε να ώστε να λυθεί το θέμα της περικοπής συντάξεων οφειλετών που είχαν λάβει μεγάλη προσωρινή σύνταξη και δεν μπορούν να συμψηφίσουν με το υπόλοιπο σε δόσεις.

15. Χορήγηση αναδρομικών αυξημένων παροχών μητρότητας (λοχεία , κύηση) με βάση τη σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε όσες μητέρες δεν τις είχαν λάβει λόγω της επί διετίας καθυστέρησης των τότε Κυβερνήσεων να εναρμονιστούν με την άνω Οδηγία .

16. Εξαίρεση των ασφαλισμένων του Ταμείου από εισφορές για τον κλάδο επικουρικής ασφάλισης με βάση τα εισοδήματα του έτους 2015 για το β’ εξάμηνο του 2016 και υπολογισμός αυτής στο ύψος που είχε διαμορφωθεί το 2015.
ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΑΝ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΓΕΜΑΤΟ Ή ΜΙΣΟΑΔΕΙΟ!"

Αυτά δήλωσε ο σύμβουλος του ΔΣΑ και αναπληρωτής πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Ασφάλισης Νομικών (ΤΑΝ) του Ε.Τ.Α.Α , Δικηγόρος Δημήτρης Βερβεσός.

η φωτογραφία είναι από την "Τελετή απολογισμού δράσης 2015-2016 ΔΕ/ΤΑΝ/ΕΤΑΑ,της τελευταίας Διοίκησης μετά από 88 χρόνια αυτόνομης λειτουργίας του Ταμείου Νομικών!"

Σχόλια