Επίκαιρο

Τροποποιήσεις​ των διατάξεων για το παράβολο αναβολής στον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, Κωδικοποίηση διατάξεων ΚΠολΔ, ΣτΕ

Νόμος Ν. 4465/2017
Άρθρο 40
Ρυθμίσεις για την υποχρέωση
κατάθεσης παραβόλου
1. Η παρ. 3 του άρθρου 135 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας (ν. 2717/1999, Α΄ 97), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 37 του ν. 4446/2016 (Α΄ 240),
αντικαθίσταται ως εξής:
«3. Με αίτηση του διαδίκου μπορεί να αναβληθεί η συζήτηση της υπόθεσης μόνο μία (1) φορά ανά βαθμό δικαιοδοσίας, εφόσον, κατά την κρίση του δικαστηρίου, συντρέχει σπουδαίος λόγος. Το δικαστήριο μπορεί πάντοτε να αναβάλλει τη συζήτηση της υπόθεσης αυτεπαγγέλτως, όταν συντρέχει σπουδαίος λόγος. Για την
υποβολή αιτήματος αναβολής ο διάδικος καταβάλλει παράβολο υπέρ του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.) ως εξής:
α) ποσού τριάντα (30) ευρώ, ενώπιον του μονομελούς πρωτοδικείου,
β) ποσού σαράντα (40) ευρώ, ενώπιον του τριμελούς πρωτοδικείου και
γ) ποσού πενήντα (50) ευρώ, ενώπιον του εφετείου.

Σε κοινό αίτημα αναβολής περισσότερων διαδίκων, καταβάλλεται ένα παράβολο το οποίο επιμερίζεται ισομερώς. Δεν υπέχουν υποχρέω…

Adblocker – πως να αποφύγουμε τις ενοχλητικές διαφημίσεις στο κινητό και tablet | (android version)

Πλοήγηση στο διαδίκτυο με το κινητό μας ή με tablet.
Adblocker – πως να αποφύγουμε τις  ενοχλητικές διαφημίσεις στο κινητό και tablet | (android version)


Τα έξυπνα κινητά έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, έχουν υποκαταστήσει τους υπολογιστές κατά 45-50%.

Τα tablets ομοίως έχουν εξελιχθεί και είναι πολλοί οι χρήστες που επιλέγουν αυτά, για την περιήγηση τους στο διαδίκτυο.


Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρω τι μπορούμε να κάνουμε, για να

αποφύγουμε τις ενοχλητικές διαφημίσεις, όταν κάνουμε περιήγηση στο διαδίκτυο σε κινητά και tablets με λογισμικό android.  Οι περιηγητές ιστού (browsers) που έχουν εγκατεστημένα τα κινητά μας όταν τα αγοράζουμε, έχουν επιλέγει από την εκάστοτε εταιρία παραγωγής του κινητού μας. Στα τελευταία μοντέλα είναι ο chrome ή κάποιος άλλος stock.


  Συνήθως στην πορεία κατεβάζουμε και άλλους όπως η opera, cm browser, κλπ.


  Αυτοί είναι μεν καλοί περιηγητές, έχουν πολλές επιλογές και ανάλογα τι κινητό έχουμε είναι γρήγοροι, αλλά δεν προσφέρουν επιλογές ώστε να μην βλέπουμε διαφημίσεις, όταν κάνουμε μια περιήγηση στο διαδίκτυο.  Πολλοί με ρωτούν γιατί δεν έχουν αυτή την επιλογή, η απάντηση είναι δύσκολη, με σιγουριά δεν μπορώ να απαντήσω. Ως blogger όμως μπορώ να πω, ότι αν εγώ από το ιστολόγιο μου έβγαζα χρήματα από διαφημίσεις που θα φιλοξενούσα, δεν θα ήθελα να υπάρχουν browsers που θα τις μπλοκάρουν.


  Τώρα τι υπάρχει και ποιος ο τρόπος για να αποφύγουμε τις διαφημίσεις;
Να τονίσω εδώ, ότι σκέφτηκα να γράψω αυτό το άρθρο γιατί τελευταία έχω απελπιστεί με κάποιες διαφημίσεις (προσφάτως αναγκάστηκα να κάνω hard reset σε κινητό) διότι πετάγονται απροειδοποίητα και μου μπλοκάρουν τον browser, αλλά και κάνουν ζημιά στο κινητό ή τάμπλετ, μάλιστα με απαράδεκτο τρόπο πιέζουν να πατήσω OK σε απροσδιόριστο και άγνωστο δήθεν λογισμικό, που θα μου καθαρίσει το κινητό.


  Αυτά που μελέτησα και ανακάλυψα είναι ότι στο επίσημο play store της google, (είναι η επίσημη εφαρμογή που κατεβάζουμε και αναβαθμίζουμε τις εφαρμογές των κινητών και tablets μας), υπάρχουν εφαρμογές για περιηγητές - broswers που μπορούν να μπλοκάρουν τις διαφημίσεις, με πολύ γρήγορο και ασφαλή τρόπο. Είχα δοκιμάσει κατά καιρούς και πριν χρόνια πάρα πολλούς, αλλά δεν είχα μείνει ικανοποιημένος, προφανώς εξελίχθησαν οι εφαρμογές και δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα.


  Δοκίμασα αρκετούς, κατέληξα σε δυο, αλλά αυτό αφορά εμένα και την δική μου συσκευή ( Vodafone smart ultra 6 ) το λέω γιατί ανάλογα με τις δυνατότητες των κινητών σας, η λειτουργία αυτών των browsers ποικίλει. Εμένα ήσαν αρκετά γρήγοροι, όχι όπως  πχ ο chrome, αλλά η διαφορά ήταν ένα δευτερόλεπτο πάνω-κάτω, μέχρι να φορτώσει την ιστοσελίδα ή το άρθρο που ήθελα να διαβάσω.

1ος ο free adblocker broswer
Γρήγορος, κάνει αυτό που λέει, αργεί λίγο μέχρι να φορτώσει ιστοσελίδα κλπ ώστε να μην φαίνονται οι διαφημίσεις, όχι πολύ, αλλά αν είσαι με δεδομένα κινητού και δεν έχεις ταχύτητα η καθυστέρηση είναι πρόδηλη. 

2ος ο adblock browser for android
Λίγο πιο γρήγορος από τον προηγούμενο, στο δικό μου κινητό φάνηκε πιο εύκολος, τον δοκίμασα και αυτόν σε site με πολλές και δύσκολες διαφημίσεις, ανταποκρίθηκε και μάλιστα πολύ καλά.

  Αυτοί οι δυο μου έκαναν εμένα θετική εντύπωση, έχει και άλλους στο play store να δοκιμάσετε, να δείτε τι ταιριάζει στο κινητό ή στο ταμπλετ σας με λογισμικό android.

 Είναι ένας από τους γρήγορους τρόπους ώστε να αποφύγουμε τις διαφημίσεις, βέβαια αυτό δεν θα χαροποιήσει όσους βγάζουν χρήματα μέσω των ιστοσελίδων και ιστολογίων τους, αλλά μέχρι να βρεθεί τρόπος να τις ελέγξουν, εμείς προέχει να προστατεύσουμε τις συσκευές και την ηρεμία μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης - Αρχή αναλογικότητας

Διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου : τι άλλαξε στον ΚΠολΔ με τον Ν 4335/2015

POS : Πρόεδρος Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων: Απάντηση στις αιτιάσεις κατά της απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2016 final ( edition 2016)

Άδεια Διαμονής για Εξαιρετικούς Λόγους

Follow by youtube