Είμαι Δικηγόρος : τι κινητό να πάρω;


Είμαι Δικηγόρος : τι κινητό να πάρω;

Η επιλογή κινητού είναι πολύ δύσκολη, σήμερα κυκλοφορούν πολλά κινητά, τα λεγόμενα smartphones που όταν έρθει η ώρα της επιλογής βρισκόμαστε μπροστά σε δεκάδες και δεν ξέρουμε τι να επιλέξουμε. Το κινητό πλέον έχει γίνει πολυεργαλείο για εμάς. Είναι το φορητό γραφείο μας.
Υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές που μας βοηθούν απίστευτα , πχ μπορεί να γίνει φορητό scanner, λαμβάνουμε email όπου και αν βρισκόμαστε, Νομικές εφαρμογές όπως η εφαρμογή για κινητά της Νομικής Βιβλιοθήκης. κ.α.

Ένας δικηγόρος λοιπόν για να επιλέξει κινητό πρέπει να έχει υπόψη του τα εξής :


Ποσό που διαθέτει
α. - έχει επιδότηση παγίου;
β.
- αν όχι τι ποσό μπορεί να διαθέσει;


 Σήμερα τα smartphones που βρίσκεις παντού είναι με λογισμικό :
α. - Android
β. - iPhone
γ. - Windows phone


Τι προδιαγραφές πρέπει να έχει το κινητό που θα επιλέξω? :


1. Χρειάζεται κάμερα άνω των 8 megapixel ( το χρειαζόμαστε για σκάνερ κλπ)

2. Οκταπύρηνο ( αν βρείτε με 4+4 επεξεργαστή ακόμα καλύτερα)

3. Οθόνη 5 ιντσών με ανάλυση (Resolution) 1080 x 1920 pixels

3. Τουλάχιστον 16 giga ελεύθερο εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο  (Internal 16 GB)

4. Τουλάχιστον 2 giga μνήμη (2 GB RAM)

5. Μπαταρία τουλάχιστον 3000mah

6. Μπροστινή κάμερα τουλάχιστον 5 MP

7. Να είναι 4G



Αυτά που σας γράφω είναι αδιαπραγμάτευτα, δεν με νοιάζει η εταιρεία κατασκευής, ούτε το χρώμα, ούτε αν γυαλίζει,  τίποτα... Αυτά που σας αναφέρω είναι τα ελάχιστα για να βγάλουμε δύο χρόνια, η τεχνολογία  των κινητών αλλά και η αναβάθμιση των εφαρμογών, αλλάζει πολύ γρήγορα και δυστυχώς  κάνουν τα κινητά να σέρνονται.
Τώρα στα iPhone έχουμε κάποιες παραλλαγές οπότε εκεί το λογισμικό λειτουργεί διαφορετικά από τα άλλα δύο. Η δε τιμή του είναι άλλης κατηγορίας, οπότε δεν θα αναλύσω κάτι.


Αν δεν έχεις επιδότηση ή οικονομική δυνατότητα πας σε Android ή Windows Phone.


Σε Android υπάρχει μεγάλη ποικιλία, ότι κινητό λοιπόν επιλέξετε παρακαλώ να είναι από ελληνικό κατάστημα για να έχετε service, επίσης  ξέρω τι θα πουν κάποιοι ότι από Κίνα θα είναι πιο φθηνό κλπ ΌΜΩΣ είμαστε Δικηγόροι, δεν θα προτείνω κάτι που δεν έχει φορολογηθεί εδώ, τα ελληνικά καταστήματα πληρώνουν φόρους, υπαλλήλους ΚΑΙ έχουν κάποιον από εμάς δικηγόρο... ΉΤΟΙ δεν έφεραν από Κίνα δικηγόρο άρα επιλέγουμε νόμιμα αγορά από Ελλάδα!



Τώρα, όταν βρούμε κάποια κινητά με την περιγραφή που έδωσα πιο πάνω, θα κοιτάξουμε αν είναι διαδεδομένα στην ελληνική αγορά, αν υπάρχουν θήκες, προστασία οθόνης κλπ.
Επιλέγουμε, αγοράζουμε και έχουμε  ικανοποιητικό κινητό για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Σχόλια